Εξαπλάσιοι λογαριασμοί ρεύματος για τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης τον τελευταίο 1,5 χρόνο

Κατά 1 εκ ευρώ αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο το ενεργειακό κόστος για τη ΔΕΥΑΑ, αναφέρει η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά

Εξαπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος, σε σχέση με 18 μήνες πριν, καλείται να πληρώσει η ΔΕΥΑΑ, ακόμη και μετά την επιδότηση, που εκτός από τις πολύ μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, έχει να αντιμετωπίσει αύξηση στο κόστος λειτουργίας της που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από τη συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Μπάμπη Μιχαηλίδη. Όπως αναφέρει σε σχόλιό της η βουλευτής Νατάσα Γκαρά, «τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας που στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα από ένα ακραίο ράλι αισχροκέρδειας».

Σύμφωνα με την κα Γκαρά, η ακρίβεια στο ρεύμα έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση του κόστους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ), της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο.

«Αυτό το κόστος μετακυλίεται στους πολίτες και στις επιχειρήσεις στην Αλεξανδρούπολη, που στερούνται με αυτόν τον τρόπο βασικών υπηρεσιών εφόσον η ΔΕΥΑΑ καλείται να μειώσει κατά 1 εκατομμύριο ευρώ τις υπηρεσίες, συντηρήσεις και αναβαθμίσεις του δικτύου για να μην περάσει στους καταναλωτές ύδρευσης τις αυξήσεις.

Ακόμα και μετά την επιδότηση, που είναι και αυτή λεφτά των πολιτών που χρηματοδοτούν τη ακρίβεια, το ρεύμα χρεώνεται στη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης σε εξαπλάσια τιμή από ότι 18 μήνες πριν!» σχολιάζει η ίδια και συμπληρώνει : «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο λεηλατεί τα εισοδήματα των εργαζομένων αλλά οδηγεί και σε αφανισμό τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης καθώς έχει ως μοναδικό στόχο να τις χρεωκοπησει για να τις ιδιωτικοποιήσει στη συνέχεια. Με τις βαθιά αντικοινωνικές πολιτικές της, έχει οδηγήσει στην εκτόξευση των λογαριασμών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο, και για αυτό είναι βέβαιο πως θα φροντίσει στις ερχόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του