Έβρος: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στις μικρές ηλικίες

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

 Στα τεστ του ΕΟΔΥ στις 26/10 βρέθηκαν 26 κρούσματα, με μέσο όρο ηλικίας τα 14 έτη

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η διασπορά του κορωνοϊού σε μικρές ηλικίες. Από τα τεστ που γίνονται είτε από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, είτε σε δημόσιες δομές υγείας, προκύπτει ότι τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά αφορούν σε μεγάλο ποσοστό παιδιά και εφήβους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αποτελέσματα των rapid test του ΕΟΔΥ που έγιναν σε διάφορα σημεία του Έβρου την Τρίτη 26/10.

Πιο συγκεκριμένα:

Στη Σαμοθράκη, σε 29 rapid test βρέθηκαν 3 θετικά (10.34%) τα οποία αφορούν σε 3 αγόρια με διάμεση ηλικία τα 13 έτη.

Στην Ορεστιάδα, σε 137 rapid test βρέθηκαν 14 θετικά (9.49%) που αφορούν σε 6 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη.

Στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, σε 12 rapid test είχαμε 3 θετικά (25%) που αφορούν σε 2 αγόρια και 1 κορίτσι με διάμεση ηλικία τα 8 έτη.

Στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, σε 209 rapid test βρέθηκαν 6 θετικά (2.87%), τα οποία αφορούν σε 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 16 έτη.

 

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αλεξανδρούπολης

 Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός» Ζωή Κάλτσου, σημείωσε πως στις 27/10, τα θετικά κρούσματα που δηλώθηκαν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της περιοχής σχεδόν διπλασιάστηκαν, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

«Από τα 15-17 κρούσματα που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα φτάσαμε στα 30. Αυτά αφορούν όλα σε μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στους εκπαιδευτικούς, έχουμε, σταθερά, 2-3 κρούσματα την ημέρα. Για την ώρα, δεν έχει χρειαστεί να κλείσει τμήμα, αφού με την απομόνωση του κάθε κρούσματος και τα τεστ στα οποία  υποβάλλονται τα υπόλοιπα παιδιά, δεν έχει νοσήσει το 50+1% σε κανένα σχολείο. Ωστόσο, συνήθως, το ένα κρούσμα σε κάθε τμήμα, σημαίνει πως θα υπάρξουν ακόμη 2-3 παιδιά που θα βρεθούν θετικά. Δεν υπάρχει όμως διασπορά στο υπόλοιπο σχολείο, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως δεν έχουν ούτε καν συμπτώματα».

Στην Ορεστιάδα, όπου η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη, μόνο στους ελέγχους που έγιναν στις 25/10  στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας εντοπίστηκαν 13 παιδιά θετικά . Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας, Χρήστος Παπαθανάκης, μίλησε  στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, μεταφέροντας το κλίμα από το μέρος όπου σπεύδουν καθημερινά πολίτες κάθε ηλικίας, ειδικότερα νέοι και παιδιά τις τελευταίες ημέρες, για να διενεργήσουν rapid test. Μόνον τη Δευτέρα διενεργήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας 161 rapid test από τα οποία προέκυψαν 13 παιδιά θετικά, 5 αγόρια και 8 κορίτσια με μέση ηλικία τα 12 έτη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο