Έβρος: Επιχείρηση στοχοποίησης των μελών του καταγγέλλει το ΚΚΕ

Αφορμή, οι αφίσες που τοποθέτησε το κόμμα σχετικά με τη διοργάνωση πολιτικής εκδήλωσης πέρσι τον Ιούνιο

Με αφορμή ορισμένες αφίσες οι οποίες γνωστοποιούσαν πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 17.06.2020 με κεντρικό ομιλητή το γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, όπως καταγγέλλει το κόμμα, «έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μία επιχείρηση στοχοποίησης μελών και στελεχών της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ στον Έβρο. Τελευταία εξέλιξη η παραπομπή στελέχους του Κόμματος με την ιδιότητα του κατηγορουμένου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης».

Όπως αναφέρει στο κείμενο της καταγγελίας του, «η έρευνα της Εισαγγελίας σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές και το Δήμο Αλεξανδρούπολης φέρεται να ξεκίνησε από ένα email γεμάτο ανακρίβειες, ασάφειες και χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.

Με ανυπόστατες κατηγορίες λοιπόν παραπέμπεται να δικαστεί ένα στέλεχος του ΚΚΕ Έβρου διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο «… προέβη, …, σε ανάρτηση διαφημιστικών αφισών και πινακίδων, οι οποίες γνωστοποιούσαν και διαφήμιζαν συγκέντρωση πολιτικού φορέα …» και μάλιστα σε όλο το μήκος και πλάτος της πόλης, γεγονός αδύνατο να συμβεί, από τις οποίες «…δημιουργήθηκαν συνθήκες επικινδυνότητας για την κυκλοφορία και την οδική ασφάλεια…».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι θεωρήθηκαν ως δεδομένες οι κατηγορίες όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί σε ένα email και μάλιστα ανυπόγραφο, ενώ δεν καλείται καν ως μάρτυρας ο άνθρωπος που φαίνεται (από την ηλεκτρονική διεύθυνση) ότι έστειλε το «επίμαχο» χαφιεδίστικο email στις αστυνομικές αρχές».

Παράλληλα, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς τον λαό της Αλεξανδρούπολης, «να αναρωτηθεί τί πραγματικά θέλει το αστικό κράτος και τα όργανά του να προστατέψει! Δεν είναι μερικές αφίσες το πρόβλημα. Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν έχουν καταφέρει όλο αυτό το διάστημα να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στην πόλη έτσι ώστε να υλοποιούνται ανενόχλητα οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σχεδιασμοί άκρως επικίνδυνοι για το λαό της περιοχής και τα συμφέροντά του. Το παραπάνω φαίνεται και από την άρνηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Αλεξ/πολης να παραχωρήσει χώρο για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης των επιτροπών ειρήνης, άλλων σωματείων και φορέων της ΑΜΘ.

Ως ΚΚΕ θέλουμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά ότι ο επικίνδυνος χαρακτήρας της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς φαίνεται καθαρά μεταξύ άλλων και από την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και στην πόλη μας» και συνεχίζει :

«Φαίνεται από τη συνεχή  χρήση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού σταθμού και των οδικών αξόνων  της Αλεξανδρούπολης από τους ΝΑΤΟικούς για τη διεκπεραίωση μονάδων τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Πρόσφατα άλλωστε «έδεσε» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες φορτηγό πλοίο «LIBERTY PROMISE» το οποίο ξεκίνησε να ξεφορτώνει στρατιωτικό υλικό και να αποβιβάζει προσωπικό, με αφορμή την αλυσίδα ασκήσεων «Defender Europe 21», η οποία εστιάζοντας στη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, φέρνει χιλιάδες επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή.

Την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών άλλωστε έρχεται συνεχώς να επιθεωρήσει από κοντά και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζ. Πάϊατ ο οποίος μάλιστα πρόσφατα δήλωσε και εντυπωσιασμένος λέγοντας ότι «Δεν πίστευα πόσο γρήγορα και θετικά θα εξελισσόταν τα πράγματα», μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η μεγαλύτερη εμπλοκή της περιοχής μας, συνολικά της χώρας, με ευθύνη των κυβερνήσεων, της τοπικής διοίκησης για λογαριασμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μετατρέπει την περιοχή μας σε ορμητήριο φονιάδων και στόχο των αντιπάλων τους.

Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ δεν τρομοκρατούνται! Δυναμώνουμε την δράση μας χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος και θυσία όπως για πάνω από 100 χρόνια κάνει το Κόμμα μας, ενάντια στο σύστημά τους που γεννά κρίση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και τόσα άλλα δεινά για τους εργαζόμενους και το λαό».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο