Έβρος: “Δεν υπάρχει απόλυτα επείγουσα ανάγκη επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, οι ιδιώτες γιατροί είναι σύμφωνοι σε μια συνεργασία με το ΕΣΥ, εφόσον εξαντληθούν οι εφεδρείες του συστήματος

Στην αναζήτηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών προχωρούν οι δυο ΥΠΕ 3η και 4η,  μέσα και από την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να αντιμετωπισθούν οι αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία στην περιοχή.

Όλοι οι πρόεδροι των Ιατρικών συλλόγων των περιοχών ευθύνης των δυο Υ.ΠΕ ενημερώθηκαν για την υπάρχουσα κατάσταση ώστε οι δομές υγείας σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο να είναι επανδρωμένες επαρκώς με επιστημονικό προσωπικό για τη αντιμετώπιση του πανδημικού κύματος

Σύμφωνα με δηλώσεις του  Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδρέα Παπανδρούδη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας «αυτή τη στιγμή απόλυτη επείγουσα ανάγκη δεν υπάρχει. Ο σχεδιασμός γίνεται ώστε οι Υ.ΠΕ να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, με την επισήμανση όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κρίσεων. Προσωρινά μετακινήσεις μέσα από κάποιες δομές μπορούν να βοηθήσουν.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου είναι σύμφωνοι σε μια συνεργασία εφόσον εξαντληθούν οι εφεδρείες του συστήματος.

Οι ειδικότητες αφορούν παθολόγους και πνευμονολόγους και εάν δεν υπάρχουν αυτές τότε αναζητούνται ειδικοί γιατροί και καρδιολόγοι, για τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου. Εάν υπάρξει κορύφωση της πανδημίας βεβαίως οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί βρίσκονται εδώ για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά που θα τους ανατεθούν, τόνισε ο κ. Παπανδρούδης. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «όσα κρεβάτια και να βρεθούν, αν δεν σταματήσει η κορύφωση εάν δεν ελαττωθούν τα κρούσματα, δεν θα υπάρξει ύφεση».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο