Έβρος: Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μενδώνη

Στο επίκεντρο τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου: Γκαρά: “Προεκλογική καμπάνια με έργα του ΣΥΡΙΖΑ στήνει στον Έβρο η κυβέρνηση”  – Μαλτέζος: “Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνα ξανά”

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η περιοδεία της Λίνας Μενδώνη στον Έβρο και τα εγκαίνια, απόψε το βράδυ, του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, από την Υπουργό Πολιτισμού, τα οποία, όμως, όπως καταγγέλουν τόσο η βουλευτής Νατάσα Γκαρά, όσο και το στέλεχος του κόμματος Μενέλαος Μαλτέζος έχουν ήδη γίνει το 2018 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση Γκαρά:
“Η επίσκεψη της Λ. Μενδώνη στον Έβρο, προκειμένου να εγκαινιάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το 2018 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρουσία της τότε Υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, δείχνει ξεκάθαρα τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές. Η συνταγή της οικειοποίησης έργων τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί και λειτουργούν σε όφελος των πολιτών είναι άλλωστε γνωστή στα στελέχη της ΝΔ. Την ίδια συνταγή ακολούθησε λίγους μήνες πριν και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, όταν βρέθηκε στον Νομό για να εγκαινιάσει τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), και το νέο εκκλησιαστικό γηροκομείο, έργα των οποίων ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ξανά στο ίδιο έργο θεατές θα γίνουν οι πολίτες με την κα Μενδώνη, να εγκαινιάζει ένα έργο που ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί σταθμό για τη διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αναβαθμίζοντας παράλληλα το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν και συμβάλλοντας στη γενικότερη ανάπτυξή της.
Οι σπασμωδικές κινήσεις αναποτελεσματικών προσπαθειών μέσα από φιέστες και επικοινωνιακά σόου δεν είναι αρκετές για να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους και την ανυπαρξία έργων. Οι κάτοικοι του Έβρου ζουν στο πετσί τους τη συνεχή συρρίκνωση, υποβάθμιση και ερήμωση της περιοχής, τις καταστροφικές πολιτικές στον πρωτογενή τομέα, την έκρηξη τιμών σε ρεύμα, καύσιμα, και αγαθά. Σε αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό και αποδρομή οι πολίτες θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής”.

Μαλτέζος: Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνα ξανά
“Την δόξα του αρχηγού της εζήλωσε όπως φαίνεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που κατά την πάγια τακτική Μητσοτάκη έρχεται αύριο στον Έβρο για να εγκαινιάσει και να οικειοποιηθεί έργα άλλων. Βέβαια η κ.α Μενδώνη το « τέρματισε», καθώς έρχεται να εγκαινιάσει την λειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου της πόλης που όμως ήδη έχει εγκαινιαστεί από το 2018. Ως γνωστόν το αρχαιολογικό μουσείο στην Αλεξανδρούπολη λειτούργησε επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το εγκαινίασε μάλιστα η τότε υπουργός Πολιτισμού και σπουδαία ελληνίδα τραγωδός Λυδία Κονιόρδου. Βέβαια να μου πείτε που να βρει έργο της κυβέρνησης της να εγκαινιάσει ειδικά στον Έβρο. Η τσιμεντένια Ακρόπολη ίσως «θα ητο μια κάποια λύσις».
ΥΓ βέβαια το ρεκόρ του κ. Μητσοτάκη να οικειοποιηθεί τέσσερα έργα στα οποία δεν έχει καμμία απολύτως συμμετοχή παραμένει άπιαστο.”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του