Έτοιμος για κατανάλωση ο ζεόλιθος Πετρωτών!

Ξεκίνησε η παραγωγή και συσκευασία του από την εταιρεία την οποία ίδρυσαν κάτοικοι της περιοχής

Η Ζεόλιθος Πετρωτά Α.Β.Ε.Ε. «Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ» είναι μια νεοσύστατη εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2017, ως εταιρεία λαϊκής βάσης με τη συμμετοχή των απανταχού Πετρωτιωτών. Ο διακριτικός τίτλος «Λιθοξόος» προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας του χωριού, όταν λειτουργούσαν τα λατομεία πέτρας τον 5ο και 4ο αιώνα π.χ. μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την παύση της λειτουργίας τους. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τους συμβαλλόμενους ιδρυτές της εταιρείας, οι οποίοι σύμφωνα και με το καταστατικό, αντλούν υποχρεωτικά την καταγωγή τους από τα Πετρωτά.
Η εταιρεία ιδρύθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των κατοίκων του χωριού, τόσο των μόνιμων, όσο και όσων έχουν μεταναστεύσει στο εσωτερικό και εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του κοιτάσματος θέλησαν να το εκμεταλλευτούν στον τόπο εξόρυξης του και να αποτρέψουν τη μεταφορά και επεξεργασία του μακριά από τον τόπο τους, με όραμα την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση του χωριού τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του χωριού των Πετρωτών μέσα από την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων με αντικείμενο την εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία του ευρύτερου ορυκτού πλούτου της περιοχής και του πλούσιου κοιτάσματος Ζεόλιθου.
Η εταιρεία επίσης στοχεύει στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία τοπικών αγροτικών φυτικών και ζωικών προϊόντων και σε άλλες παράλληλες δράσεις πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
“Η απόφασή μας να ιδρύσουμε την Ανώνυμη Εταιρία «Ζεόλιθος Πετρωτών», με τον εμβληματικό τίτλο και σήμα «Λιθοξόος», έρχεται να γεφυρώσει τη χρονική απόσταση που χωρίζει τα λατομεία πέτρας και τη λειτουργία τους με το σημερινό εγχείρημά μας στην ίδια περιοχή, να αντλήσουμε από τα σπλάχνα αυτής της γης, το ορυκτό του μέλλοντος, όπως το αποκαλούν μεγάλοι επιστήμονες, τον Ζεόλιθο, και να τον παραδώσουμε επεξεργασμένο (για πολλές χρήσεις) στο καταναλωτικό κοινό. Έρχεται να συνεχίσει μια πορεία αιώνων από την πέτρα στον Ζεόλιθο, με τον ίδιο πάντα στόχο, την προκοπή, την πρόοδο και ανάπτυξη αυτού του τόπου και με υποκείμενα αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας πάντα τους Πετρωτιώτες και το χωριό του τα Πετρωτά. Το ιστορικό και μαρτυρικό χωριό που σκαρφαλωμένο στη ράχη της ανατολικής οροσειράς της Ροδόπης, στην κορυφή του νομού Έβρου, και με ανεξίτηλα τα σημάδια του χρόνου και της ιστορίας, αναζητά την πορεία και τους βηματισμούς του στο ΜΕΛΛΟΝ” αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας σε μήνυμά τoυς.
(από Γιαννη Μαλκιδη FB)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του