Έτοιμο κατά 80% το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο

Για ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο έκανε λόγο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννης Αρχοντάκης

Κλείνουν εκκρεμότητες, οριστικοποιούν υποψηφιότητες και ετοιμάζονται για ανακοινώσεις στην Χαριλάου Τρικούπη. Στο στρατηγείο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα σε πολλά επίπεδα. Αρχικά, στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση του προγράμματος του κόμματος, το οποίο θα κληθούν να αξιολογήσουν στις κάλπες οι Έλληνες όταν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Σε δεύτερο επίπεδο, στελεχώνονται οι πολιτικοί τομείς από ανθρώπους που συμμετείχαν στην διαδικασία και κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους και το βιογραφικό τους, με τις ανακοινώσεις των Τομεαρχών και των αναπληρωτών τους να γίνεται τις επόμενες ημέρες. Τρίτον, κλείνουν οι «πράσινες» λίστες για όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Στόχος του κόμματος, όπως έχει δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης είναι να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος σημαντικά στην κάλπη της απλής αναλογικής, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι ο «ρυθμιστικός» παράγοντας της επόμενης ημέρας.

Οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Μακεδονίας της Κυριακής». Επιδίωξη είναι περί τα τέλη Νοεμβρίου να υπάρξει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα ψηφιστεί από το όργανο το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης και οι συνεργάτες του και θα επικυρωθούν και με τη… βούλα οι υποψηφιότητες για όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων οδεύει στο τέλος της, μία διαδικασία που ξεκίνησε σχεδόν την επομένη από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων που συγκροτήθηκε με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Αργύρης με μέλη της επιτροπής και τον διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκε με τις νεοεκλεγείσες νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στη χώρα, εξέταση τα βιογραφικά που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στο κόμμα από παλιούς υποψηφίους αλλά και νέους που θέλουν να ριχτούν στη μάχη του σταυρού, έκανε συναντήσεις με ενδιαφερόμενους που αυτοπροτάθηκαν ή ετεροπροτάθηκαν και συζήτησε με πρόσωπα που το ΠΑΣΟΚ κεντρικά θα ήθελε να συμπεριλάβει στις «πράσινες» λίστες.

Ετοιμότητα και στον Έβρο

«Σε ένα ποσοστό 80%, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τον Έβρο και τις εθνικές εκλογές έχει “κλειδώσει”», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος, Γιάννης Αρχοντάκης, τονίζοντας ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι «ανανεωμένο» και στόχος είναι, μετά από αρκετά χρόνια, να έχει και πάλι εκπροσώπηση ο νομός στο ελληνικό κοινοβούλιο, με εκλεγμένο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο. Σε πρώιμο στάδιο φαίνεται ότι είναι οι κομματικές διεργασίες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως είπε ο κ. Αρχοντάκης είναι πολύ νωρίς ακόμη για αποφάσεις και ανακοινώσεις σχετικά με τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στους δήμους του Έβρου.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του