Έτοιμη σε ένα χρόνο η μελέτη για τη νέα γέφυρα των Κήπων  

Για ένα μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η περιοχή, έκανε λόγο από τον Έβρο ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης  – Τι είπε για νέο τελωνείο, ανατολική περιφερειακή και σιδηροδρομικά έργα  

Σε 12 μήνες θα παραδοθεί από την Εγνατια Οδό ΑΕ η μελέτη της νέας γέφυρας του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιαννης, ο οποίος βρέθηκε στους Κήπους μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατία Οδός ΑΕ Κωνσταντίνο Κουτσούκο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.
«Είμαστε εδώ για να δούμε πώς προχωρά μία υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας που τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν είχε εκπληρώσει. Αυτή η εκκρεμότητα, όμως, κλείνει. Ήδη αναθέσαμε την οριστική μελέτη και σε ένα χρόνο θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου που έχει ανάγκη η περιοχή, που έχει ανάγκη όλη η χώρα», τόνισε ο κ. Καραγιάννης. Ο υφυπουργός, όπως αναφέρει το voria.gr, σημείωσε επίσης ότι έχει αρχίσει η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης και έχουν ήδη δημοπρατηθεί τα σιδηροδρομικά έργα «που θα αλλάξουν τον χάρτη των μετακινήσεων και θα συνδέσουν τον σιδηρόδρομο με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».


Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη, δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τονίσουμε, και σε κυβερνητικό επίπεδο, πόσο υψηλά στις προτεραιότητές μας είναι τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο σχεδιασμός μας, το μεγάλο πλάνο έργων που έχουμε δρομολογήσει, στοχεύει στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και συνολικά της Θράκης. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης, ενώ έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση σιδηροδρομικών έργων που θα αλλάξουν τον χάρτη των μετακινήσεων και θα συνδέσουν τον σιδηρόδρομο με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Σήμερα, βρίσκομαι εδώ, στη Γέφυρα Κήπων, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ‘‘Εγνατία Οδός ΑΕ’’, Κωνσταντίνο Κουτσούκο, για να δούμε πώς προχωρά μία υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας που τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν είχε εκπληρώσει.
Αυτή η εκκρεμότητα, όμως, κλείνει. Ήδη αναθέσαμε την οριστική μελέτη και σε ένα χρόνο θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου που έχει ανάγκη η περιοχή, που έχει ανάγκη όλη η χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και την Εγνατία Οδό για τη συνεργασία».
Σε ερώτηση για το Τελωνείο στους Κήπους, ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο και την Εγνατία Οδό για να βρούμε τη βέλτιστη λύση και με αυτή την εκκρεμότητα». 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο