Εθνικός: Συνεχίζει με Ανδραβίζο στο “τιμόνι” με μόνο στόχο τη Pre League

Με μοναδικό στόχο την άνοδο ξεκινά φέτος η ιστορική ομάδα βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης

Με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Pre League ανδρών ο Εθνικός ανανέωσε για μια ακόμη χρονιά τη συνεργασία του με τον προπονητή, Γιώργο Ανδραβίζο. Θυμίζουμε πως ο  προπονητής της Αλεξανδρούπολης, που υπήρξε και εμβληματικός αθλητής της ομάδας, βρίσκεται στο τιμόνι του Εθνικού  από το 2019, έχοντας ζήσει κάποιες από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του συλλόγου. Στο πλευρό του κ. Ανδραβίζου θα έχει και πάλι το διοικητικό πλέον στέλεχος της ομάδας και άμεση συνεργάτη του, Όλγα Γκούβερ.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση: «Ξεκινάμε λοιπόν!!!! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συνέχεια της συνεργασίας μας με τον προπονητή Γιώργο Ανδραβιζο για τέταρτη χρονιά στην ομάδα βόλλευ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο έμπειρος προπονητής απέδειξε ότι με υπομονή κ ταπεινότητα έφερε τους επιθυμητούς στόχους ειδικά φέτος με τις πολλές και σημαντικές διακρίσεις στο τμήμα των εφήβων (πρώτη θέση θέση κ δεύτερη στα πανελλήνια πρωταθλήματα κ μια συμμετοχή των αθλητών του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα φέρνοντας την 5θεση) Συνεχίζοντας κ φέτος στην κατηγορία των ανδρών στην Α2 Εθνική Κατηγορία κ με μοναδικό στόχο την άνοδο της ομάδας στην επόμενη κατηγορία. Ευχόμαστε καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς κ την επίτευξη των στόχων!!!!»
Η πρεμιέρα της προετοιμασίας έχει οριστεί για την 1η Σεπτεμβρίου

 Οι αντίπαλοι
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ και στην ενότητα INFO-Προκηρύξεις οι Ειδικές Προκηρύξεις όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Υπενθυμίζεται ότι στον Βόρειο Ομιλο της Α2 Ανδρών θα έχουμε την συμμετοχή 4 ομάδων της Θράκης (Εβρος Σουφιου, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής, Ερμογένης Ξάνθης). Την κενή θέση της Ενωσης Τούμπας (ΜΕΝΤ) που αποχώρησε με απόφαση ΕΟΠΕ καταλαμβάνει η Φλώρινα. ΟΙ ομάδες της Α2 ανδρών που θα συμμετέχουν Β’ Ζώνη: ΑΣΑ ΕΒΡΟΣ, ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΑΣ ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ, ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΓΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ, ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ΧΑΝΘ

 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

α) Το πρωτάθλημα σε κάθε μία από τις δύο Ζώνες (Α και Β) θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:
Α’ Φάση: Σε κάθε Ζώνη (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.
Β’ Φάση: Αγώνες Play Off 1 – 4 σε κάθε Ζώνη
Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 1-4 σε κάθε μία από τις δύο ζώνες (Α και Β) θα αγωνιστούν σε αγώνες Play Off μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης) με το παρακάτω σύστημα:
1η θέση Ζώνης v 4η θέση Ζώνης (1)
2η θέση Ζώνης v 3η θέση Ζώνης (2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Αγώνες για τις θέσεις 1 – 2 σε κάθε Ζώνη: Ν(1) v Ν(2)

Σε κάθε Ζώνη (Α και Β) οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 1-4, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για τις θέσεις 1-2 μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.
Αγώνες Play Off για τις θέσεις 3-4 κάθε Ζώνης του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 1-4 κάθε Ζώνης θα καταλάβουν την 4 η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης του πρωταθλήματος κάθε Ζώνης, σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α’ Φάσης της κάθε Ζώνης.

β) Άνοδος στην Pre League Ανδρών
Στην Pre League Ανδρών 2023-2024 θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off, σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2022-2023
γ) Υποβιβασμός από την Pre League Ανδρών 2022-2023

Από την Pre League Ανδρών θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η και την 10η θέση στην Τελική κατάταξη πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Out στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο