Εθνική τραγωδία στα Τέμπη – Πλεύρης: Νεαρός κόσμος κατά βάση οι τραυματίες και οι νεκροί

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα, από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλη δηλώντας απόλυτα συγκλονισμένος. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες στα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε 32 νεκρούς, οι περισσότεροι έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης για τους τραυματίες, έχουμε τους ψυχολόγους να τους στηρίξουμε. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση, παρά τις δυσκολίες».
Σε αυτό συμπλήρωσε πως το «υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι δίπλα για να τους στηρίξουμε, πρέπει να τρέξει γρήγορα η διαδικασία και μακάρι οι περισσότεροι να βρουν τους ανθρώπους τους». Όσον αφορά στα θύματα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς».
Αναλυτικά ο υπουργός τόνισε «ζούμε μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μας, βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια τραυματίες αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι από αυτούς. Αντιστοίχως όμως μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο γενικό νοσοκομείο και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει, τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε από τους τραυματίες μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει η αναγνώριση. Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους για να τους στηρίξουμε. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία, παρ’ όλο που υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση. Οι τραυματίες κατά βάση είναι καλά, υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο σοβαρά. Την κατάσταση αυτή τη διαχειρίζονται τα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και τους συγγενείς που περιμένουν να δουν αν οι άνθρωποι τους είναι ζωντανοί. Είναι μια μεγάλη τραγωδία, είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε αλλά αυτό που προέχει είναι οι περισσότεροι να μπορέσουν να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους» τόνισε ο υπουργός υγείας και πρόσθεσε ότι κατά βάση οι τραυματίες είναι νέοι άνθρωποι.
voria.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο