Εταιρεία Security στο «ξέφραγο αμπέλι» του παλιού νοσοκομείου

Μετά από απανωτές καταγγελίες περιοίκων και συχνές κλοπές ακόμη και στο κτίριο που στεγάζει τη Διεύθυνση Υγείας, όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς
Εντός του Αυγούστου έτοιμη η μελέτη για τη στατική επάρκεια

της Κικής Ηπειρώτου

Εταιρεία Security αναλαμβάνει από 1η Ιουλίου το έργο της 24ης φύλαξης και παρακολούθησης, μέσω καμερών, του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στην οδό Δήμητρας. Μετά από διαρκείς καταγγελίες περιοίκων για άτομα που κινούνται στο χώρο τις νύχτες, αναστατώνοντας την περιοχή, αλλά και ύστερα από ολοένα και συχνότερες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στο κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, κρίθηκε πως η περίφραξη που είχε τοποθετηθεί πριν δύο χρόνια δεν είναι πλέον επαρκής για να προστατέψει τη δημόσια περιουσία (σε όποια κατάσταση κι έχει αυτή περιέλθει…)
«Κρίθηκε αναγκαίο να μπει μία εταιρεία φύλαξης σε αυτό το ξέφραγο αμπέλι», λέει στη ΓΝΩΜΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. «Η περίφραξη που τοποθετήσαμε βοήθησε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταμάτησαν οι καταγγελίες του κόσμου για περιθωριακά στοιχεία που εισέρχονται στους χώρου του παλιού νοσοκομείου τα βράδια. τελευταία, είδαμε ότι έχουμε συχνά διαρρήξεις στο κτίριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Αυτό μας θορύβησε πολύ και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη φύλαξη και παρακολούθηση του χώρου από εταιρεία Security».

24ωρη φύλαξη και κάμερες
Η φύλαξη αφορά τον προαύλιο χώρο και τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου, με τρεις υπεύθυνους ασφαλείας – φύλακες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, Σάββατο, Κυριακή και επίσημες αργίες, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Η σύμβαση με την εταιρεία φύλαξης MYSERVICES SECURITY AND FACILITY, με έδρα την Καλλιθέα Αττικής, θα έχει διάρκεια 2 έτη και το κόστος της ανέρχεται στα 180.000 ευρώ.
Βασικές υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας είναι :
-Η επιτήρηση και φύλαξη κινητών και ακινήτων περιουσιακών αγαθών και εγκαταστάσεων ,
-Η προστασία και ασφάλεια των εργαζόμενων
-Η φρούρηση εισόδων και άλλων ευπαθών σημείων των εγκαταστάσεων,
-Η ολόπλευρη παρακολούθηση του κάθε κτιρίου και του εγγύς περιβάλλοντα χώρου,
-Ο διακριτικός έλεγχος των εισερχομένων ατόμων,
-Η επιτόπου άμεση επέμβαση περιπολικού της εταιρείας, σε αποστολή σήματος κινδύνου από τον φύλακα, για την ενίσχυση της ασφάλειας των κτιρίων και των δομών.
Ο ανάδοχος που αναλαμβάνει τη φύλαξη του κτιρίου είναι καθ’ ολοκληρίαν υπεύθυνος για κλοπή και κάθε είδους δολιοφθορά που μπορεί να συμβεί στο κτίριο.
Επίσης, η εταιρεία υποχρεούται να εγκαταστήσει με δικά της έξοδα κλειστό σύστημα παρακολούθησης (κάμερες, οθόνες, καταγραφείς κτλ), σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής εμβέλειας που θα υποστηρίζεται από το κέντρο ελέγχου της εταιρείας, που θα εγκαταστήσει στο Παλαιό Νοσοκομείο.

Μικρή καθυστέρηση στη μελέτη στατικής επάρκειας
Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, σχετικά με την πολυαναμενόμενη μελέτη στατικής επάρκειας του κτιριακού συγκροτήματος, από την οποία θα προκύψει το εάν το κτίριο μπορεί να ανακαινιστεί ως έχει ή αν θα χρειαστεί να κατεδαφιστεί, σημειώθηκε μία μικρή καθυστέρηση, καθώς χρειάστηκε να γίνουν κάποιες εξειδικευμένες διαδικασίες, που δεν είχαν αρχικά προβλεφθεί σε όλο τους το εύρος. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, υπάρχει η εκτίμηση ότι μέσα στον Αύγουστο η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί και κατατεθεί στην Περιφέρεια.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο