Έσπασε το φράγμα των 1.000 θανάτων η Ελλάδα

Μεγαλώνει δραματικά η «μαύρη» λίστα των θυμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ακόμα 20 συμπολίτες μας κατέληξαν από χθες μέχρι σήμερα, αφού ο Covid-19 έχει διασπαρεί σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το προηγούμενο 24ωρο πέθαναν άλλοι 39 άνθρωποι, ενώ ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 1.010 επί 69.675 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Χθες επιβεβαιώθηκαν 3.038 νέα κρούσματα 725, εκ των οποίων 697 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής και 725 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένους ανέρχονται πια σε 336, σημειώνοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Η κατάσταση στις εντατικές εξακολουθεί να είναι οριακή, τουλάχιστον σε Θεσσαλονίκη, όπου τα κρεβάτια ΜΕΘ για Covid-19 έχουν γεμίσει, Πέλλα και Λάρισα, στην οποία χθες είδαμε ουρές αυτοκινήτων για το δωρεάν drive-through rapid τεστ κορονοϊού.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν σήμερα, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το όχημα τόσο στη Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας όσο και στην Ξάνθη, απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο