Ξεκινούν έργα στο παλιό νοσοκομείο – Περίφραξη και μέτρα άρσης της επικινδυνότητας

Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου: «Λήψη μέτρων άρσης επικινδυνότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης» στην εταιρεία που κατέθεσε την πλέον συμφέρουσα προσφορά προχώρησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος σήμερα, 17/2.

Όπως είναι γνωστό, το κτιριακό συγκρότημα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εδώ και χρόνια, με διαρκείς κλοπές καλωδίων, κουφωμάτων  και άλλων υλικών, ενώ αρκετές φορές έχουν σημειωθεί πτώσεις από μπαλκόνια κτλ. Προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα, μέχρις ότου διερευνηθεί ο τρόπος αξιοποίησής του, αποφασίστηκε να παρθούν κάποια μέτρα προστασίας του κοινού, αλλά και του χώρου.

Ο σχετικός διαγωνισμός βγήκε στον αέρα τον προηγούμενο Οκτώβριο και μετά από αρκετές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για την εγκατάσταση του αναδόχου και την έναρξη των εργασιών, οι οποίες θα είναι οι εξής:

-Κατασκευή περίφραξης ύψους 3 μέτρων στο κεντρικό κτίριο, από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στερεωμένη επί μεταλλικού σκελετού,

-Επένδυση των ανατολικών, νότιων και δυτικών όψεων του παλαιού κτιρίου με συνθετικά υφαντά φύλλα

-Κατασκευή τοίχου μήκους 14,50 m και ύψους 3,00 m στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις των κτιρίων,

-Αποκατάσταση των αποσαρθρωμένων επιχρισμάτων, όπου απαιτείται, σε κτίρια που βρίσκονται σε χρήση,

-Καθαίρεση των τμημάτων των εξωστών που έχουν αποκολληθεί, των μαρμάρινων επενδύσεων των εξωστών, των κατεστραμμένων μεταλλικών εγκαταστάσεων και στοιχείων (σωληνώσεις, καμινάδες, αγωγούς)

-Αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων της περίφραξης του οικοπέδου,

-Καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου όλου του οικοπέδου

-Κοπή των ξερών δέντρων και κλαδιών.

Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 270 ημέρες. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 170.000 ευρώ και μετά την έκπτωση που κατέθεσε ο ανάδοχος διαμορφώνεται περίπου στις 78.000 ευρώ.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο