«Εργαστήρι-Σκαλιστήρι» στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μετά από έρευνα, διαμόρφωσαν τον σχολικό κήπο φυτεύοντας  καλλωπιστικά φυτά και αρωματικά βότανα 

Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Β΄ Γυμνασίου υλοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» το πρόγραμμα «Εργαστήρι-Σκαλιστήρι» (Θεματικός Άξονας: «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» – Υποθεματική: «Εθελοντισμός») με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δεσλή Δημήτριο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β3 χωρισμένοι/ες σε ομάδες αποτύπωσαν τη σχολική αυλή φωτογραφίζοντάς την, ζωγραφίζοντας και πραγματοποιώντας μετρήσεις. Στη συνέχεια εντόπισαν τα σημεία της αυλής που χρειάζονταν βελτίωση με τη φύτευση φυτών, τα οποία επέλεξαν και προμηθεύτηκαν λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα της περιοχής, το έδαφος και την ανάγκη εξοικονόμησης νερού. Τέλος, διαμόρφωσαν τον σχολικό κήπο φυτεύοντας  καλλωπιστικά φυτά και αρωματικά βότανα.
Οι μαθητές/τριες καλλιέργησαν Δεξιότητες του 21ου αι. (κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα, παραγωγική μάθηση μέσω των τεχνών), Δεξιότητες Ζωής (πρωτοβουλία, προγραμματισμός, ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα, πολιτειότητα, κοινωνικές δεξιότητες), Δεξιότητες του Νου (οργανωσιακή σκέψη, επίλυση προβλημάτων) και με την εθελοντική τους εργασία αισθάνθηκαν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που συνέβαλαν στη διαμόρφωση και τον εξωραϊσμό του αύλειου χώρου.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις δραστηριότητες των παιδιών στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=3OpxSa8ggK8&list=PLrugAxAK_GyHLbMkx0CfURilQuMD4P4ZK

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο