Έρευνα: Επτά στους 10 νέους Έλληνες μένουν στο πατρικό

Είναι το  δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νέων που μένουν στο πατρικό τους σε σχέση με τις 27 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πάνω από επτά στους 10 νέους έως 34 ετών στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαμένουν στο πατρικό τους σπίτι σύμφωνα με έρευνα της Pew Research σε σειρά κρατών της Ευρώπης και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα καταγράφεται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νέων που μένουν στο πατρικό τους σε σχέση με τις 27 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την τάση αυτή να εμφανίζεται περισσότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Έρευνα: Επτά στους 10 νέους Έλληνες μένουν στο πατρικό

Το ποσοστό της Ελλάδας που διαμορφώνεται στο 72,9%, ξεπερνά μόνο η Κροατία με 76,5%. Το 80,1% του ποσοστού που αφορά την Ελλάδα είναι άνδρες ενώ το 65,2% γυναίκες. Στην Ευρώπη σύμφωνα με την έρευνα, ακολουθούν η Πορτογαλία (72,3%), η Σερβία (71,3%) και η Ιταλία (70,5%), όπου επίσης εμφανίζεται η ίδια τάση με περισσότερους άνδρες να μένουν στο πατρικό τους. Από την άλλη, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των εξεταζόμενων κρατών της έρευνας παρατηρείται στη Δανία με μόλις 16%, ενώ ακολουθεί η Σουηδία με 17,3% και η Φινλανδία με 18,2%.

Έρευνα: Επτά στους 10 νέους Έλληνες μένουν στο πατρικό

Σύμφωνα με την Pew Research, σε γενικές γραμμές οι χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά νέων ενηλίκων που ζουν στο σπίτι των γονέων τους συγκριτικά με τις χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης. Η διαφορά αυτή στα αποτελέσματα ενδεχομένως οφείλεται σε πολιτιστικά πρότυπα, όπως κοινωνικούς κανόνες και οικογενειακούς δεσμούς, αλλά και οικονομικούς παράγοντες, όπως η κατάσταση της αγοράς ακινήτων, η ανεργία και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.
xanthinea.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του