Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη το  1ο Cinematherapy Festival

Τρεις μέρες γεμάτες με προβολές ταινιών, βιωματικά αυτογνωσιακά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες. Οι θεατές θα έχουν ανακαλύψει ότι η κινηματογραφική οθόνη απεικονίζει ουσιαστικά την οθόνη της ψυχής τους!

Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας κάνει πρεμιέρα στις 1-3/12/2022 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης! Τρεις μέρες γεμάτες με προβολές ταινιών, βιωματικά αυτογνωσιακά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες. Φεύγοντας οι θεατές θα έχουν ανακαλύψει ότι η κινηματογραφική οθόνη απεικονίζει ουσιαστικά την οθόνη της ψυχής τους!

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα επιτευχθεί μια διαβαθμισμένη γνωριμία με το εργαλείο της Κινηματογραφοθεραπείας, που εκτείνεται από τη βιωματική αυτογνωσιακή εμπειρία ως την επιστημονική τεκμηρίωση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η αλληλεπίδραση της κινηματογραφικής τέχνης με την ψυχική υγεία, και πιο συγκεκριμένα, η γνωριμία με την Κινηματογραφοθεραπεία, που είναι ο χώρος, όπου η τέχνη του κινηματογράφου εφάπτεται με τις πρακτικές της ψυχοθεραπείας. Μέσα από την θέαση ταινιών, δίνονται ερεθίσματα για σχετική συζήτηση με σκοπό την ψυχική ανάπτυξη και την αυτο-εξερεύνηση του ατόμου, που βέβαια στο φεστιβάλ θα περιοριστεί σε αυτογνωσιακό επίπεδο και δεν θα μετατραπεί σε ψυχοθεραπεία.

Μιας και κάθε μορφή τέχνης λειτουργεί σαν βάλσαμο για την ανθρώπινη ψυχή, έτσι και ο κινηματογράφος καθιστά δυνατή την έκφραση των μύχιων συναισθημάτων. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να αφουγκραστεί το κινηματογραφικό σύμπαν και να το μεταφράσει στο λεξιλόγιο του δικού του προσωπικού κόσμου!

Το Cinematherapy Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

1 & 2 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

3 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Cinematherapy Festival σάς προσκαλεί όλους σε ένα αυτογνωσιακό ταξίδι με όχημα τον κινηματογράφο!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλοι οι θεατές του φεστιβάλ, μπορούν να μπουν στην κλήρωση για την δωρεάν παρακολούθηση του τετραμήνου e-learning προγράμματος Κινηματογραφοθεραπείας του Ε.Κ.Π.Α. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής θα ανακοινωθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Πέμπτη 1/12 στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Εισαγωγή- Βιωματικό αυτογνωσιακό Workshop Cinematherapy με τις: Στέλλα Αργυρούδη, Ψυχολόγο και Λίλιαν Τσιαβού, Cinema Coach -Προβολές ταινιών

The Lady Edison, USA, 15:00
On / Off, Argentina, 7:03
Shark Man, USA, 9:24
My Universe, Korea, Republic of, 1:51
Infinite, Germany, 9:00
Eternal While It Lasts, United Kingdom , 2:20
The Eclipse, Greece, 13:21
Laika & Nemo, Germany, 15:00

Παρασκευή 2/12 στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Εισαγωγή- Προβολές ταινιών – Βιωματικό αυτογνωσιακό workshop Cinematherapy με τους: Παύλος Έξαρχος, Ψυχολόγο, Δήμητρα Μαργαριτίδου, Σκηνοθέτιδα με εκπαίδευση στην Κινηματογραφοθεραπεία και Λίλιαν Τσιαβού, Cinema Coach

Living In A Bubble, Natalie MacMahon, Germany, 7:43
Bloom, Australia, 8:40
Dad’s Escape, Canada, 8:21
Who Puts A Fishbowl Here?, China, 10:15
The Toms, USA, 9:18
Marko, Croatia , 17:15
Re-Live, Greece, 8:26

Σάββατο 3/12 στις 20:00 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Ο Φάουστ κι εγώ -Μοντέλα Cinematherapy και Cinema Coaching’’ της Λίλιαν Τσιαβού, μία ρηξικέλευθη μελέτη αυτογνωσίας και ψυχολογίας που θέτει στο επίκεντρο την καταλυτική δύναμη την οποία διαθέτει ο Κινηματογράφος. Το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κλήρωση για την απόκτηση αντιτυπων του βιβλίου, σε ευγενική χορηγία των εκδόσεων iWrite.

Συζήτηση των προσκεκλημένων με το κοινό για την συμβολή της τέχνης και συγκεκριμένα του κινηματογράφου στην προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Στο πάνελ συμμετέχουν:

Νικόλαος Τσέργας, Επίκουρος Καθηγητής στις θεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω της τέχνης στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ.

Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, MSc, PhD, Ψυχοθεραπευτής

Αδάμ Αδαμόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής – Υπολογιστικής Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ.

Σταύρος Φράγκος, Κοινωνικός Λειτουργός, Προϊστάμενος Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Ροδόπης

Λίλιαν Τσιαβού, Ακαδημαϊκός. Συγγραφέας και tutor των e-learning προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπεία και Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιημένη Coach σε επίπεδο ACC από τον International Coaching Federation (ICF)

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Πανταζίδης

Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ (μεταξύ άλλων) η Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του