Έρχεται η ώρα της Λουκίας Σαράντη του «Ακρίτα»

Αναμένεται να εκλεγεί νέα πρόεδρος τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος κατά την ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 23/9. Νέα σελίδα για την πρόεδρο της Εβρίτικης βιομηχανίας ξύλου

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (νυν ΣΒΕ, πρώην ΣΒΒΕ). Η συνέλευση, που φέτος είναι εκλογοαπολογιστική και θα οδηγήσει στην εκλογή νέου Διοικητικού συμβουλίου και νέου προέδρου, θα γίνει στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Μετά από 10 χρόνια ο Θάνος Σαββάκης αποχωρεί και σύμφωνα με το voria.gr, τη θέση του αναμένεται να καταλάβει η κ. Λουκία Σαράντη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της βιομηχανίας ξύλου AKRITAS, η οποία έχει έδρα στον νομό Έβρου, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2000 και απασχολεί 250 άτομα. Η κ. Σαράντη είναι Έφορος (Trustee) του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Ανατόλια και μέλος της Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Παράλληλα είναι μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος. Είναι πτυχιούχος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Marketing. Με δύο λόγια έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό και επιπλέον είναι «καθαρή» βιομήχανος, με την έννοια ότι η επιχειρηματική της δραστηριότητα είναι πάντα στη μεταποίηση και την παραγωγή. Άρα συνάδει απόλυτα με τον τίτλο του ΣΒΕ, ο οποίος θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια με… άρωμα γυναίκας. Εννοείται ότι η κ. Σαράντη είναι η πρώτη γυναίκα–πρόεδρος σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, όπως είναι η ελληνική βιομηχανία.

Ποιος θα μιλήσει στον ΣΒΕ                

Το ενδιαφέρον για την Γενική Συνέλευση του ΣΒΕ επικεντρώνεται τώρα στο ποιος ή ποιοι θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές. Τα χρόνια που έδιναν το παρών στη θεσμοθετημένη αυτή εκδήλωση τόσο ο εκάστοτε πρωθυπουργός όσο και ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον έχουν παρέλθει. Φέτος που η χρονιά είναι προεκλογική θα δούμε πώς θα εκπροσωπηθούν η πολιτεία και ο πολιτικός κόσμος. Το «Καφέ Αριστοτέλους» κάτι έχει πληροφορηθεί επί του θέματος, αλλά το σχήμα ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, οπότε μπορούμε να εξετάσουμε –εν είδει κουίζ- τις πιθανότητες.
Σημειώστε: Κυριάκος Μητσοτάκης; Επιθυμητό, αλλά δύσκολο έως αδύνατο. Αλέξης Τσίπρας; Δεν αποκλείεται, αφού ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός διαχώριζε τους βιομηχάνους του Βορρά, τους οποίους προτιμούσε από τους συναδέλφους τους του Νότου και δεν το έκρυβε. Χρήστος Σταϊκούρας; Λογική παρουσία. Άδωνις Γεωργιάδης; Καθ’ ύλην αρμόδιος μεν, λύση ανάγκης δε. Σιγουράκι. Αλέξης Χαρίτσης; Σε περίπτωση που δεν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, είναι μάλλον το στέλεχος που θα εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Μαργαρίτης Σχοινάς; Ως Θεσσαλονικιός, φίλος του Σαββάκη και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δεν αποκλείεται να δώσει ευρωπαϊκό άρωμα στη συνέλευση. Η Παρασκευή είναι συνήθως καλή ημέρα για τους Κομισάριους να κινηθούν εκτός Βρυξελλών. Κάποιος άλλος Ευρωπαίος Επίτροπος; Θα ήταν έκπληξη…

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο