Επίθεση ρεπόρτερ του Spiegel στον Κ. Μητσοτάκη για τη μικρή Μαρία

“Ντροπή να λέει επιχειρήματα από το Twitter”

Σκληρή απάντηση από ρεπόρτερ του Spiegel έλαβε ο πρωθυπουργός σχετικά με όσα είπε για τους πρόσφυγες που προσφάτως εγκλωβίστηκαν στον Έβρο και για το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στη περιοχή. “Μην ξεχνάτε ότι οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Στον Έβρο μεθοδεύεται ήδη ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο. Δεν γίνεται να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν με ψέματα και ότι η Ελλάδα άφησε ένα μωρό να πεθάνει και το βάφτισαν και Μαρία την ημέρα της Παναγίας. Ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα”, είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, κατά τη πρωτολογία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές.
Όπως έγραψε αναλυτικά ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” Γιώργος Χρηστίδης σε ανάρτησή του στο Twitter, αποσαφηνίζοντας πως το κοριτσάκι πράγματι λεγόταν Μαρία, και θέτοντας το θέμα στην ουσία του: “Ο πρωθυπουργός (επαναλαμβάνω: ο πρωθυπουργός) της χώρας Κ. Μητσοτάκης δήλωσε για τη μικρή από τη Σύρια που πέθανε στον Έβρο στη Βουλή: “…και μάλιστα να το βαφτίζουν και Μαρία τις ημέρες της Παναγίας; Ντροπή. Γνώρισα τους γονείς και τα αδέρφια της Μαρίας. Όλοι τους την αποκαλούν Μαρία, που είναι κύριε πρωθυπουργέ σύνηθες όνομα στην αραβικό κόσμο (Μαρία ήταν και μια σύζυγος του Μωάμεθ – όχι ότι παίζει κανέναν ρόλο). Η μόνη ντροπή είναι στη Βουλή να επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της κυβέρνησης επιχειρήματα απ’ τα κατάβαθα του Twitter. Όσο για τη σύμπτωση περί της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, ίσως η Μαρία να ζούσε πριν τους εορτασμούς των κατά τα λοιπά σπλαχνικών, εάν η δική σας κυβέρνηση και η κυβέρνηση Ερντογάν δεν παίζατε με τις ζωές των ανθρώπων στα σύνορα. Λίγη ντροπή όντως!”.
Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Α’ Αντιπροέδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στην υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η οποία έκανε ανάλογες – με τον πρωθυπουργό – δηλώσεις για το νεκρό κοριτσάκι, στο κανάλι Open. “Η κα Βούλτεψη στο Open, ανάμεσα σε άλλα ψεύδη, ενδεικτικά των τραγικών αδιεξόδων κ αντιφάσεων της κυβέρνησης, αμφισβήτησε ότι οι 38 πρόσφυγες του πρόσφατου δράματος ήταν οι ίδιοι που πήραν αποφάσεις ασφαλιστικών από το ΕΔΔΑ. Ιδού τα ονόματα. Με αρ.36 το νεκρό κοριτσάκι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο