room-to-grow-bnner

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το στρατόπεδο στον Προβατώνα

Κάτοικοι και φορείς ζητούν από τον Κ. Μητσοτάκη την επανεξέταση του ζητήματος και την εξαίρεση της Ταξιαρχίας από τον όλο σχεδιασμό, πραγματοποιώντας νέες κινητοποιήσεις

 

Μεγαλώνει η αγωνία κατοίκων και φορέων στο Δήμο Σουφλίου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Τυχερού, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Άμυνας να προχωρήσει στην κατάργηση της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης Ντόρας Μπακογιάννη, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα από τη δημοτική αρχή και πολίτες της περιοχής. Τότε, η κα Μπακογιάννη είχε διαμηνύσει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι αλλαγές έχουν διοικητικό χαρακτήρα και η δομή ενισχύεται, δεν καταργείται. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει επίσκεψη στον Έβρο του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι θα εξηγούσαν στον κόσμο τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδο του νομού μας.

Βλέποντας ότι η επίσκεψη αυτή μάλλον αργεί, η Οργανωτική Επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Ταξιαρχίας, προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών, όπως η τοποθέτηση μαυρων σημαιών σε επιχειρήσεις και κατοικίες σήμερα 9/10, η διοργάνωση κινητοποίησης την Κυριακή 11/10, στις 11:30 στον Προβατώνα, με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού για 10 λεπτά και διανομή φυλλαδίων στα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς και η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η επιστολή

«Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού κου Κ. Μητσοτάκη

Κοινοποίηση: Υπουργό Άμυνας

Υφυπουργό Άμυνας

Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων

Αρχηγούς κομματ. αντιπολίτευσης

Τυχερό, 7/10/2020

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει που αφορά στην κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας που εδρεύει στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε για εμας τους ακρίτες το θέμα της ασφάλειας των συνόρων είναι το πιο σημαντικό ζήτημα το οποίο μέχρι τώρα με τις κινήσεις σας (στα γεγονότα του Μαρτίου), έχετε αποδείξει ότι και για εσάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία λειτουργεί από το 1999, αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα της Ελλάδας και δραστηριοποιείται στον κεντρικό Νομό Έβρου σε ένα σημαντικό σημείο εθνικής σημασίας. Αποτελεί ένα σχηματισμό ο οποίος επιχειρεί στην πρώτη γραμμή των συνόρων της χώρας μας. Τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφασή σας για την εμπλοκή του στρατού στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, η Ταξιαρχία συμβάλλει σημαντικά στη μειωμένη είσοδο παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα.

Το άκουσμα του σχεδιασμού για την κατάργηση της συγκεκριμένης Ταξιαρχίας, ξεσήκωσε την τοπική κοινωνία και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απεργία καταστημάτων, αποχή των παιδιών από τα μαθήματά τους και συνάντηση με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην οποία διαμαρτυρήθηκε εντόνως για το συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Με την κατάργηση της Ταξιαρχίας θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των στελεχών που ένα ποσοστό εξ αυτών διαμένουν στην περιοχή μας, το οποίο θα επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως:

  • Μείωση των μαθητών στις σχολικές μονάδες με κίνδυνο το κλείσιμό τους
  • Απομάκρυνση του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος
  • Κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος
  • Δεκάδες διαμερίσματα θα παραμείνουν ανοίκιαστα
  • Σημαντική μείωση στον κύκλο εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα το σταδιακό κλείσιμο πολλών από αυτών
  • Αύξηση εισόδου παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Τυχερού που αποτελεί ένα σημαντικό σημείο-πέρασμα γι’ αυτούς

Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων είναι η μείωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής, το οποίο συνεπάγεται μείωση πληθυσμού, καθώς πολλοί νέοι θα φύγουν προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Ζητούμε την επανεξέταση του ζητήματος, καθώς θεωρούμε ότι μετά από όλα όσα περιγράψαμε, ότι η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία που εδρεύει στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου, θα πρέπει να αποτελέσει μια εξαίρεση στον όλο σχεδιασμό.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας για τη θετική έκβαση του ζητήματος».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο