Επιστολή – πρόσκληση του Δημάρχου Ορεστιάδας προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Για να επισκεφθεί τον Δήμο Ορεστιάδας και να νιώσει τη ζεστή φιλοξενία των ακριτών

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου απέστειλε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Βασίλης Μαυρίδης, με την οποία την προσκαλεί επίσημα στην περιοχή, ώστε να «νιώσει δια ζώσης την ακριτική μας φιλοξενία και τα ειλικρινή μας αισθήματα».

Όπως είναι γνωστό, η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τις Καστανίες την Κυριακή του Πάσχα και βρέθηκε μόνο στο φυλάκιο της περιοχής, δίχως να έχει άλλες συναντήσεις και επαφές λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για αυτή την τόσο σύντομη επίσκεψη και με την επιστολή του απευθύνει κάλεσμα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να βρεθεί και πάλι στην περιοχή μας, ώστε να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών της τοπικής κοινωνίας προς το πρόσωπό της ΠτΔ και τον θεσμό που υπηρετεί.

Αναλυτικά η επιστολή

«Εξοχότατη Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Λαμβάνω την τιμή, με την παρούσα επιστολή, ως δήμαρχος της ακριτικής Ορεστιάδας να Σας συγχαρώ για την προ ολίγων ημερών επίσημη ανάληψη των ύψιστων καθηκόντων σας. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Σ.Τ.Ε. εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εξοχότατη,

Η ανθρωπότητα βιώνει μία πρωτοφανή πανδημία, αντιμετωπίζοντας μία πρόκληση για το τέλος της οποίας όλοι προσευχόμαστε και ευελπιστούμε.

Επιτρέψτε μου, όμως, να τονίσω ότι ο Δήμος Ορεστιάδας, οι συνδημότες μου, οι τοπικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, όλοι οι φορείς, αντιμετωπίσαμε παράλληλα και σχεδόν ταυτόχρονα μία απρόκλητη συνοριακή κρίση. Σε αυτή τη μάχη σταθήκαμε στο ύψος των ιδιαιτέρως  απαιτητικών  συγκυριών. Η δική Σας επίσκεψη, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, στην πόλη της Ορεστιάδας και η παρουσία Σας στο Ε.Φ.1 των Καστανέων, συμβόλισε την αναγνώριση, εκ μέρους της πολιτείας, της εκπλήρωσης της δικής μας αποστολής, φυλάττοντας σύγχρονες Θερμοπύλες.

Επιτρέψτε μου, όμως, με αγάπη και ανυπόκριτη εκτίμηση να καταθέσω ότι δεν κατέστη εφικτό να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας προς το πρόσωπό Σας και τον θεσμό που υπηρετείτε.

Εξοχότατη πρόεδρε, Εκφράζω την ευχή και την επιθυμία να μας δοθεί στο προσεχές διάστημα η δυνατότητα αυτή, προσκαλώντας Σας, επίσημα, ως Δήμαρχος της Ορεστιάδας, να επισκεφθείτε το Δήμο μας και να νιώσετε δια ζώσης την ακριτική μας φιλοξενία και τα ειλικρινή μας αισθήματα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!

Με εκτίμηση

Μαυρίδης Βασίλειος

Δήμαρχος Ορεστιάδας Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜ-Θ»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο