Επίσπευση ενεργειών για το νέο αστυνομικό μέγαρο ζητούν οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση του ΔΣ της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή

 

Την επίσπευση των ενεργειών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης ζήτησε αντιπροσωπεία  του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτόυδη, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους, αλλά και τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Ένα από τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν ήταν η ενημέρωση του κ. Συριτούδη σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε η Ένωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την επανίδρυση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, καθώς και την απαιτούμενη αύξηση νέων οργανικών θέσεων προκειμένου να αποκατασταθεί το χρόνιο θέμα των αδαπάνως αποσπασμένων αστυνομικών. Επισημάνθηκε, ακόμη, η χρόνια ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων στο Τ.Δ.Ε. Κήπων σύμφωνα με τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου στην πρωτεύουσα του Έβρου, μία εξέλιξη που ανακοινώθηκε πριν περίπου 3 μήνες  από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Όπως είχε γίνει γνωστό, η Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προχώρησε στην παραχώρηση ακινήτου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, άνευ ανταλλάγματος, για τουλάχιστον πενήντα χρόνια.

«Συζητήσαμε σχετικά με την επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών της ανέγερσης νέου Αστυνομικού κτηρίου στην Αλεξανδρούπολη και τη συνέχιση των προσπαθειών μας για τον κοινό αυτό σκοπό. Επιπρόσθετα, για την ανάγκη  βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Τυχερού λόγω των αυξημένων  λειτουργικών αναγκών του (πχ. Εγκατάσταση κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης συνόρων κλπ)» αναφέρει η Συνδικαλιστική Ένωση.

Παράλληλα, αιτήθηκαν την αύξηση των διαθέσιμων εμβολίων προστασίας από τον covid 19 για τους αιτούντες αστυνομικούς. Τέλος, λόγω των αυξημένων αναγκών φύλαξης των συνόρων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, τόνισαν στον κ. Γενικό την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων που εξασφαλίζουν τις απαραίτητες εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών.

«Ο κ. Γενικός δεσμεύτηκε για τα θέματα τα οποία άπτονται της αρμοδιότητάς του να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση τους, στα δε υπόλοιπα να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών και επιδιώξεών μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς κατανοεί το δίκαιο των αιτημάτων μας. Επιπλέον, μας ενημέρωσε για τη συνέχιση της ενίσχυσης της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα διευκολύνει την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα με την υπόσχεση για τη μελλοντική συνεχή και δημιουργική συνεργασία μας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο