Επίσκεψη Χρ. Τριαντόπουλου στον Έβρο: Η δημοσιονομική επίπτωση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 13 και 14 Μαρτίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε περιοχές του Έβρου, στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου που υλοποιείται μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2023.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέρεται πως: «Συγκεκριμένα, το μεσημέρι, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε στο δεύτερο East Macedonia & Thrace Forum, στην Αλεξανδρούπολη, και δη στο πάνελ “Rising Phoenix: Social and Economic Strategies to rebuild Evros”, όπου και παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής, το οποίο και τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά τη μεγάλη φυσική καταστροφή. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, που αφορά τόσο την αποκατάσταση του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος, όσο και την ενίσχυση όσων επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε στη Δαδιά η 4η συνεδρίαση της ειδικής ομάδας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου, όπου παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί όσον αφορά την προεργασία και την προετοιμασία του master plan για την Ανάπτυξη του Έβρου, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους Δήμους του Έβρου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τους ενεργούς πολίτες και φορείς της περιοχής, και το Σωματείο «Διάζωμα». Πρόκειται για ένα έργο το οποίο προχωρά και αποτυπώνεται στο διαδικτυακό τόπο “evrosmeta.gr”.

Το πρωί της Πέμπτης, 14 Μαρτίου 2024, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με το Δήμαρχο Σουφλίου, κ. Παναγιώτη Καλακίκο, επισκέφθηκαν ορεινά χωριά του Δήμου, όπως το Μεγάλο Δέρειο και η Σιδηρώ, όπου συζήτησαν με τους κατοίκους για τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται μετά από νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς το δήμο, αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα που σχετίζονται με ανάγκες αποκατάστασης και στήριξης σε συνέχεια ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή».

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του