Επιμελητήριο Έβρου: 330 νέες επιχειρήσεις «γεννήθηκαν» το 2021

Οι μισές από αυτές είναι στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, κυρίως στο χώρο της εστίασης – 83 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο – Πλούσιος ο ετήσιος απολογισμός, παρά τις δυσκολίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χρ. Τοψίδη

Της Κικής  Ηπειρώτου     

330 νέες επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν στον Έβρο το 2021 και 83 έβαλαν λουκέτο, σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά, ταυτόχρονα, και μία χρονιά –  ορόσημο για το Επιμελητήριο του νομού μας, το οποίο συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας στην περιοχή.

Στον ετήσιο απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου, που παρουσίασε ο πρόεδρός του Χριστόδουλος Τοψίδης, έγινε αναφορά στην υγειονομική κρίση, η οποία, «προκάλεσε πολλές και σημαντικές οικονομικές συνέπειες, που κάποιες συνεχίζονται ακόμη και έως σήμερα, όμως το Επιμελητήριο Έβρου κατάφερε για άλλη μία χρονιά να σταθεί αρωγός στις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής μας και να μεταφέρει τα προβλήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων επιδιώκοντας λύσεις», όπως υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης.

Για την προηγούμενη χρονιά, στο Επιμελητήριο Έβρου έγιναν 330 εγγραφές νέων επιχειρήσεων. Οι 177 από αυτές αφορούν τον τομέα της παροχής υπηρεσιών, δηλαδή πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις εστίασης. Ακολουθούν οι 98 νέες επιχειρήσεις στον τομέα του εμπορίου, 50 επιχειρήσεις στον τομέα της μεταποίησης και 5 στον τουριστικό κλάδο. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, ανά κλάδο, τα στοιχεία αναφέρουν τα εξής: Παροχή Υπηρεσιών – 34 επιχειρήσεις, Εμπορικό τμήμα – 29 επιχειρήσεις, Μεταποίησης – 19, Τουριστικός τομέας – 1 επιχείρηση.

Παρά τις αντιξόοτητες, κατά το ‘γενέθλιο’ 2021, το Επιμελητήριο, προέβη σε μία συμβολική, σίγουρα όμως ανακουφιστική κίνηση για τα μέλη του, που αφορούσε στην απαλλαγή των μελών του από την ετήσια εισφορά τους. «Ήταν ο τρόπος μας να πούμε ένα ελάχιστο ευχαριστώ στους επιχειρηματίες που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε ο κ. Τοψίδης. Παράλληλα, το Επιμελητήριο τίμησε τους συνοριοφύλακες, τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς μας, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα δύο νοσοκομεία του νομού μας, αλλά και σημαντικά πρόσωπα, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ. Τον περασμένο Ιούλιο, το Επιμελητήριο οργάνωσε για πρώτη φορά την έκθεση τοπικών προϊόντων στην λεγόμενη «Εβδομάδα Εξωστρέφειας», ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε στη Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τον τίτλο “Light Hub”, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να αναφέρεται στα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Μέσα στο 2021 το Επιμελητήριο πραγματοποίησε πάνω από 50 επαφές με κυβερνητικά στελέχη, με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Επιπλέον, 15 υπουργοί και υφυπουργοί επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όσο για τους στόχους από εδώ και στο εξής, ο κ. Τοψίδης σημείωσε πως «πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι το Επιμελητήριο μας δεν ευαγγελίζεται απλώς την λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά ενεργεί προς την κατεύθυνση που επιτάσσουν τα δεδομένα της εποχής.

Στο αντίστοιχο ραντεβού που θα έχουμε του χρόνου θα είμαστε πλέον σε θέση να μιλούμε για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουμε σε μεγαλύτερο εύρος, αλλά και για ένα «Πράσινο» Επιμελητήριο εναρμονισμένο στις ανάγκες του σήμερα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο