Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα εισπράξουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι

Η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους που επηρεάστηκαν από το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ, έχει ήδη αρχίσει

Εργαζόμενοι που πλήττονται από το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ και η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή πρόκειται να λάβουν επίδομα ύψους έως 800 ευρώ.Οι διαδικτυακές αιτήσεις των εργαζόμενων ολοκληρώθηκαν ενώ οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως «πληττόμενες», η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» λήγει στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εργάστηκε καμία μέρα του μήνα.

Οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων τέθηκε σε αναστολή για τμήμα του Νοεμβρίου, θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα

Το επίδομα ύψους έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, όπως έχουν δηλώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο, με τις Αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν αρχίσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο