Επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης»

Το ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» συμπληρώνει είκοσι χρόνια παρουσίας και προσφοράς στη μουσικολαογραφική παράδοση της Θράκης και μας προσκαλεί στην επετειακή συναυλία παραδοσιακής μουσικής που διοργανώνει με τη σύμπραξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλης.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν τρεις γενιές δασκάλων και μαθητών του συλλόγου και θα τιμηθούν τα ακόλουθα ιδρυτικά μέλη που στήριξαν σημαντικά το σύλλογο στην εικοσαετή πορεία του:
ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ μουσικός συνεργάτης του Χρόνη Αηδονίδη και του συλλόγου & δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής.
ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λαογράφος, ερευνητής της παράδοσης, δημοσιογράφος, χοροδιδάσκαλος & πρώτος αντιπρόεδρος του συλλόγου.
ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μουσικός συνεργάτης του Χρόνη Αηδονίδη και του συλλόγου & δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής.
ΜΑΜΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ καθηγητής μουσικής, ιδρυτής και πρώτος χοράρχης της χορωδίας του συλλόγου. Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου και
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο αείμνηστος ταμίας του συλλόγου, μουσικός συνεργάτης του Χρόνη Αηδονίδη & δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής.
Τον Ιούνιο του 2002 εκδόθηκε η πρώτη δισκογραφική παραγωγή όπου καταγράφηκαν «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης από τη Θράκη», σε ένα πολυτελή συμπαγή δίσκο (CD) με πληροφοριακό ένθετο 40 σελίδων.
2. Το Δεκέμβριο του 2003 εκδόθηκε από το σύλλογο, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Έβρου, μια μικρή δισκογραφική παραγωγή με «Χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Θράκης».
3. Το Μάρτιο του 2004 στα πλαίσα του προγράμματος «ΘΡΑΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ» από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Βόρειας Ελλάδας και Αιγαίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, καταγράψαμε σε δίσκους και βιβλίο «τραγούδια της αγάπης και του έρωτα» από τη μουσικολαογραφική παράδοση των τριών περιοχών.
4. Το Σεπτέμβριο του 2004 εκδόθηκε από το σύλλογο μια επίσης σημαντική δισκογραφική παραγωγή όπου καταγράφηκαν «Τραγούδια της Ξενιτιάς και του Αποχωρισμού», σε ένα πολυτελή συμπαγή δίσκο (CD) με πληροφοριακό ένθετο 40 σελίδων.
Συμμετείχε στην έκδοση του Λευκώματος-πολυτελούς κασετίνας «Η ΓΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ» με 72 τραγούδια από τον ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ. Τα τελευταία χρόνια διοργανώθηκαν από το σύλλογο σημαντικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού και συγκεκριμένα στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη (3/2007), στην Λευκωσία Κύπρου (2005-2006), στην Τένεδο Τουρκίας (7/2007), στο Έσσλινγκεν Γερμανίας (11/2007), στο Ορτάκιοϊ Βουλγαρίας (10/2009) στον Ερασιτεχνικό Θεατρικό Όμιλο Κωνσταντινούπολης (1/2010) και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης (11/2010).
Επίσης ο σύλλογός μας έχει διοργανώσει ή συμμετείχε σε εκατοντάδες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα με κορυφαία τη συμμετοχή των χορευτικών μας τμημάτων και της παιδικής μας χορωδίας στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ στις 9-9-2012 σε εκδήλωση – αφιέρωμα στο δάσκαλο της παράδοσης ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ..
Δημ.Βραχιόλογλου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο