Επέκταση πεζοδρομίων στην οδό Κίου για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας

Η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης προτείνει παρεμβάσεις περιμετρικά του πάρκου «τσέπης»
Παράλληλος στόχος των έργων το να μπει φρένο στην άναρχη στάθμευση

Της Κικής Ηπειρώτου

Μία σειρά παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την προσπελασιμότητα και θα βάλουν τέλος στο καθεστώς της άναρχης στάθμευσης, προτείνει το συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης για την περιοχή του πάρκου ‘τσέπης’ της Κίου, στο οποίο πρόσφατα έγιναν εργασίες εξωραϊσμού.

Δυστυχώς, η απομάκρυνση του κάγκελου που υπήρχε περιμετρικά του πάρκου, έδωσε σε κάποιους οδηγούς την ιδέα να παρκάρουν συχνά πάνω στο πεζοδρόμιο και πολλές φορές και εντός του πάρκου. Επιπλέον, είναι γεγονός ότι είναι από δύσκολη ως αδύνατη η διέλευση μεσαίων και μεγάλων οχημάτων πρώτης ανάγκης, όπως πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα και με αναφορές των σχετικών υπηρεσιών, λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων και από τις δυο πλευρές του δρόμου.

Έτσι, προτείνεται η επέκταση των πεζοδρομίων περιμετρικά του πάρκου ΄τσέπης’, κάτι που δεν θα επηρεάσει τη ροή της κυκλοφορίας, με τα οχήματα να σταθμεύουν πλέον μόνο από την απέναντι πλευρά. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ασφαλής κίνηση πεζών και οχημάτων, η ευταξία και περαιτέρω ανάδειξη του μικρού πνεύμονα πρασίνου από τους κάτοικους της περιοχής, με την τοποθέτηση του κατάλληλου αστικού εξοπλισμού.

Το σχέδιο για τις παρεμβάσεις στο τριγωνικό πάρκο της Κίου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο