Έως 15 εκ ευρώ στο Δήμο Ορεστιάδας από το νέο ΕΣΠΑ για έργα “Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης”

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ανακοίνωσε επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής του μουσείου Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, κατά 2,2 εκ. ευρώ 

Την ένταξη του δήμου Ορεστιάδας στο χρηματοδοτικό σκέλος του νέου ΕΣΠΑ που αφορά τη “Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση” ανακοίνωσε εχθές το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που είχε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου, παρουσία αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως η Ορεστιάδα θα είναι η έκτη πόλη, μαζί με τις πρωτεύουσες των πέντε νομών της ΑΜΘ, που θα χρηματοδοτηθούν με πόρους έως 15 εκ. ευρώ η κάθε μία, για την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συμπεριληφθούν στις μελέτες της “Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης” που θα ετοιμάσουν οι δήμοι.
“Αρχίστε τον σχεδιασμό, η απόφαση αυτή αποτελεί έμπρακτη στήριξη του βορείου Έβρου” ανέφερε ο κ. Μέτιος, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, να “διαβεβαιώνει ότι υπάρχει ετοιμότητα για την αξιοποίηση των 15 εκ. ευρώ, και τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο”. Ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής του μουσείου Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, κατά 2,2 εκ. ευρώ, ποσό που απαιτείται συμπληρωματικά μετά την τροποποίηση της μελέτης του έργου, για το οποίο έχουν ήδη εξασφαλιστεί 10,9 εκ. ευρώ. “Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται πλέον στα 13,1 εκ. ευρώ”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως η ανάδειξη του τύμβου και η κατασκευή του μουσείου είναι υψηλού ενδιαφέροντος έργο για την ΠΑΜΘ και το Υπουργείο Πολιτισμού, με την αρμόδια υπουργό, Λίνα Μενδώνη, να το χαρακτηρίζει “μικρή Βεργίνα”.
Ερτ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο