ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 70 νεκρούς από κορονοϊό και έναν από γρίπη

Τι προκύπτει από τα δεδομένα της εβδομαδιαίας έκθεσης του ΕΟΔΥ για την τριδημία γρίπης, κορονοϊού και RSV. Αναλυτικά τα ποσοστά, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ανά λοίμωξη.

Μικρή αύξηση καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα (6-12 Μαρτίου) στον αριθμό των διασωληνωμένων λόγω SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη νεότερη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV).

Ιός SARS-CoV-2 και λοίμωξη Covid-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε επίσης μείωση της τάξης του 18,7% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 70 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος 61-96). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 96.

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση.

Ωστόσο, 1 άτομο που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ έχασε τη ζωή λόγω του ιού της γρίπης. Συνολικά από τον Οκτώβριο έχουν χάσει τη ζωή τους από γρίπη 22 άτομα.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 305 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων 279 (92%) ήταν στελέχη τύπου Α και 26 (9%) στελέχη τύπου Β.

Από τα 276 στελέχη τύπου Α που υποτυποποιήθηκαν, 256 (93%) ταξινομήθηκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 20 (7%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Η θετικότητα παρουσίασε μείωση, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο