Εντυπωσιάζουν εικαστικά έργα μαθητών

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης έκθεση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ – 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ – 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Όσοι βρεθούν στους χώρους του Μουσείου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν ορισμένα ξεχωριστά όσο και εντυπωσιακά εκθέματα που εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους

Κάθε μαθητής επέλεξε έναν αγαπημένο του καλλιτέχνη και μπόρεσε να δημιουργήσει ένα δικό του αποτύπωμα που προσεγγίζει το δείγμα δουλειάς του. Και το αποτέλεσμα  είναι άκρως ενθαρρυντικό.

Η ιδέα της έκθεσης είναι το άνοιγμα του δημόσιου σχολείου προς την τοπική κοινωνία, σημειώνει η κα Ιωάννα Ιακώβου, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ & 1ου ΕΚ Αλεξανδρούπολης και υπεύθυνη της έκθεσης.

 

Οι πολίτες που θα επισκεφθούν την έκθεση θα εμψυχώσουν αυτή την καλλιτεχνική πρωτοβουλία που πραγματώνει διαχρονικές επιδιώξεις της δημόσιας εκπαίδευσης (άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία), συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού κεφαλαίου που στηρίζεται στη νεανική δημιουργικότητα και γενναιοδωρία.

Διάρκεια Έκθεσης: 29 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2020.
Ώρες λειτουργίας: 10:30 – 14:30 και 18:00 – 21:00.

Μια βόλτα αξίζει

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο