Εντυπωσιακή 18χρονη δισκοβόλος του ΜΓΣ Εθνικού διέλυσε ρεκόρ 30 χρόνων

Ξεκίνησε η αγωνιστική δραστηριότητα του στίβου με τα διασυλλογικά πρωταθλήματα να διεξάγονται σε 18 ομίλους σε όλη την Ελλάδα. Στην Καβάλα για τον όμιλο των ομάδων της ΑΜΘ συμμετείχε με αποστολή ο ΜΓΣ Εθνικός με εξαιρετική παρουσία και διακρίσεις.

Ευχάριστη έκπληξη με ένα δυνατό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα της χρονιάς αποτέλεσε η αθλήτρια του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ιωάννα Αραμπατζή.

Η 18χρονη αθλήτρια  κατέλαβε την 1η θέση στον  τελικό της Δισκοβολίας με βολή στα 45.26 μ. η  βολή της αυτή  αποτελεί την καλύτερη προσπάθειας της στο αγώνισμα από το 2020 και νέο προσωπικό ρεκόρ της. Η  ταλαντούχα αθλήτρια έχει θέσει ως στόχο να σταθεροποιηθεί σε υψηλές επιδόσεις και δείχνει πως με σταθερά βήματα θα είναι σε θέση να το καταφέρει.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Τσιακιρούδη έχει φέτος σαν στόχο τη διάκρισή της στα πανελλήνια πρωταθλήματα ηλικιών κάτω 20 και Κ23 αλλά και να μπορέσει να πιάσει το  όριο που έχει θεσπίσει η Ομοσπονδία για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούνιο στο Ταλίν της Εσθονίας.

Το μεγάλο ατομικό ρεκόρ 45.26 συνοδεύτηκε και με την κατάρριψη και ενός ιστορικού 30χρονου ρεκόρ της δισκοβολίας γυναικών για την πόλη της Αλεξανδρούπολης το οποίο κατείχε η Ευγενία Καραγιώργου από το 1993.

Οι αθλήτριες του Δημ. Τσακιρούδη Παναγιωτοπούλου, Αραμπατζή με τον προπονητή τους

Όπως δήλωσε ο προπονητής της Ιωάννας ο κύριος Δημήτρης Τσιακιρούδης, «φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους μας για τις ισορροπίες και τις ψυχικές μας αντοχές. Οι στόχοι που είχαμε θέση από την αρχή της σεζόν ήταν να μπορέσουμε με ηρεμία  να κρατήσουμε τις προπονήσεις μας σε σταθερό επίπεδο όσο μπορούσαμε παρόλο που οι αθλητικοί χώροι ήταν κλειστοί λόγω πανδημίας και να μπορέσει η Ιωάννα να διαβάσει σωστά γιατί φέτος δίνει πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία της σε κάποιο πανεπιστήμιο θα ήταν ευχής έργο για όλη την ομάδα μου.

Επίσης να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την περσινή μας επίδοση. Πιστεύω ότι μια καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Η επίδοσή της για μένα που την παρακολουθώ χρόνια ήταν αναμενόμενη  ξέρω ότι έχει ακόμα πολύ ενέργεια να δώσει και διακρίσεις ..Εύχομαι όλα να πάνε καλά  και να χαρούμε κ εγώ αλλά και οι συμπολίτες μου αθλητικές επιτυχίες από τα παιδιά της πόλης μας ..»

 

Στην κεντρική φωτογραφία τα χρυσά κορίτσια της δισκοβολίας του ΜΓΣ Εθνικού στην πρώτη και δεύτερη θέση. Από δεξιά η Ιωάννα Αραμπατζή (κατ.Κ20) και η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου (κατ. Κ18)!

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο