Έντονο επεισόδιο Ακάρ με έλληνες βουλευτές σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Ένταση επικράτησε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευση του ΝΑΤΟ μεταξύ του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών.

Έχασε την ψυχραιμία του ο Ακάρ σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ όταν του απάντησαν οι Έλληνες βουλευτές για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Αναλυτικότερα, ο Ακάρ στην ομιλία του έθεσε ξανά θέμα για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με κατηγορίες προς την Ελλάδα πως η χώρα μας υποστηρίζει την τρομοκρατία, ενώ υπήρξαν αναφορές και στο Κυπριακό.

 

Στη συνέχεια, οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι σέβεται την κυριαρχία εδαφών όταν η Τουρκία έχει εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Άγκυρας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης), όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Οι έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους.

Στη συνάντηση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι βουλευτές Θεοδώρα ΤζάκρηΜανούσος Κωνσταντίνος ΒολουδάκηςΣπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο