Εντονη αντίδραση Γκαρά για την επανίδρυση του Υπουργείου Μετανάστευσης

Την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Την θέση του υπουργού αναλαμβάνει ο βουλευτής Χίου Παναγιώτης Μηταράκης.

Όπως είπε ο κ Πέτσας η ίδρυση του νέου υπουργείου έγινε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναπληρωτής υπουργός στο νέο υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Τις αρμοδιότητες του κυρίου Μηταράκη στο υπουργείο εργασίας αναλαμβάνει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Αναλυτικά η κυβερνητική ενημέρωση:

«Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

– Φύλαξη των συνόρων μας.

– Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.

– Αυξημένες επιστροφές.

– Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora. Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη.

Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης. Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος».

 

Γκαρά: κατάλαβαν τα τεράστια λάθη τους

Σε σχόλιό της για το θέμα, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά τονίζει τα εξής:  Ομολογούν την πλήρη αποτυχία των επιλογών τους….Η συγκεκριμένη είδηση αποδεικνύει 2 πράγματα:

– την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, κάτι που έτσι και αλλιώς έβλεπε και βίωνε η κοινωνία όλο αυτό το διάστημα,(έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου, Υπουργούς να εναλλάσσονται σαν τα πουκάμισα επί της συγκεκριμένης αρμοδιότητας κτλ)

– τις ιδεοληψίες και τον ρεβανσισμό με τον οποίο κινείται σε όλα τα επίπεδα η Κυβέρνηση της ΝΔ, ακόμη και αν αυτό βαίνει εις βάρος της ίδια της χώρας.

Διότι, εμείς τους λέγαμε από την αρχή ότι είναι έγκλημα αυτό που κάνουν, που καταργούν για ιδεοληψίες το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα αποδειχθεί σύντομα – όπερ και εγένετο – ότι είναι έγκλημα το ότι απομάκρυναν πολλά αξιόλογα στελέχη με μακρά εμπειρία στη διαχείριση και την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, απλά και μόνο επειδή δεν ήταν βαμμένα “γαλάζια” στελέχη.

Τα 2 παραπάνω πληρώνουμε μέχρι σήμερα, και φοβάμαι πως θα τα πληρώνουμε για καιρό ακόμη. Έστω και τώρα, κατάλαβαν τα τεράστια λάθη τους. Κάτι είναι και αυτό.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο