Εντονη ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Περίπου 25 τα θετικά δείγματα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη

Της Κικής Ηπειρώτου

Έντονη είναι η ανησυχία στον Έβρο για τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με τα τεστ που διενεργήθηκαν, τόσο στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όσο και από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αυτή την στιγμή, νοσούν περίπου 25 σπουδαστές, που βρίσκονται απομονωμένοι σε ξεχωριστό όροφο της σχολής, δίχως να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σχεδόν το σύνολο των σπουδαστών βρίσκεται σε καραντίνα.

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης σημείωσε πως τη Δευτέρα έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τεστ σε σπουδαστές της σχολής, ενώ την Παρασκευή, που συμπληρώνονται 14 ημέρες καραντίνας, από την πρώτη εμφάνιση των θετικών κρουσμάτων, θα γίνουν επαναληπτικά τεστ. «Έχουμε αυτή την στιγμή 20 με 25 θετικά κρούσματα, οι σπουδαστές είναι απομονωμένοι σε έναν όροφο και καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, δεν παύει να μας ανησυχεί η κατάσταση, καθώς πρόκειται για μία κλειστή δομή. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής δήλωσε στο GRTimes :

«Πράγματι έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα εντός της Σχολής, άπαντες όμως τηρούν το πρωτόκολλο. Όλοι διαμένουν πλέον σε ξεχωριστούς θαλάμους και έχουν μπει σε καραντίνα». Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, κυρίως για τους γονείς των αστυφυλάκων που αυτή την εποχή πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της εκπαίδευσής τους. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία κυρίως από τους γονείς των δοκίμων, αλλά και την τοπική κοινωνία. Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν νοσήσει βρίσκονται εσώκλειστοι εντός της Σχολής και τους παρέχεται κάθε φροντίδα και επίβλεψη ώστε να μη νιώθουν μόνοι».

Επίσης, ο κ. Δερβεντλής αναφέρει πως «τόσο η διοίκηση όσο και ο γιατρός που υπάρχει, προσπαθούν και κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο».

Κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να βρεθεί ξανά την ερχόμενη Πέμπτη (25/2) στη Σχολή Αστυφυλάκων προκειμένου να υποβάλλει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε μαζικά διαγνωστικά τεστ.

 

ΚΚΕ: Λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού

Το θέμα έθιξε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του η τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ , που ζητά, από την πρώτη στιγμή, να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και ειδικότερα  του προσωπικού των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας εκτεθειμένος στον ιό, να μην τον μεταδώσει στην οικογένειά του.

«Η εξάπλωση της πανδημίας απαιτεί τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης, αναβάθμιση εγκαταστάσεων, οι οποίες  θα βασίζονται σε επιστημονικά κριτήρια.

Για να εξασφαλιστεί αυτό απαιτείται άμεσα:

Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και όλους τους άλλους χώρους.

Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους από επαγγελματικά συνεργεία. Να γίνει απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων.

Κάθε ύποπτο περιστατικό πρέπει να απομονώνεται ΑΜΕΣΑ σε ειδικό κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης από τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό και μόνο απ’ αυτό, με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.

Να επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και άλλα κατάλληλα οικήματα που υπάρχουν παντού στην περιοχή, προκειμένου να μεταφερθούν οι σπουδαστές ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ξεκούρασης.

Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες-σχολές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Στις εισόδους – εξόδους κάθε κλάδου και επιπέδου της Σχολής να υπάρχει εξοπλισμός θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης και ασφαλείας.

Σε κάθε σπουδαστή και εκπαιδευτή να χορηγείται ικανοποιητικός αριθμός μασκών και γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικό».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο