Εντολή για αναστολή διακοπής ρεύματος σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης

Η πρώτη απόφαση για αναστολή της διακοπής ρεύματος που εκδόθηκε αφορά μια  οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα στην Αλεξανδρούπολη που είχε συμβόλαιο με ιδιώτη πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εταιρεία αν και στο συμβόλαιο που είχε κάνει με την ξενοδοχειακή μονάδα υπήρχε σαφής όρος ότι δεν θα έμπαινε ρήτρα αναπροσαρμογής, την επέβαλε μονομερώς, με αποτέλεσμα να αυξηθούν πάρα πολύ οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.
Τη διαδικασία δικαίωσης και το πώς εκδόθηκε η πρώτη προσωρινή διαταγή προς τον πάροχο να μην κόψει το ρεύμα εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα. Όπως τόνισε, το συμβόλαιο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης προέβλεπε σταθερή τιμολόγηση, ωστόσο, ξαφνικά, ο ιδιωτικός πάροχος επέβαλε ρήτρα αναπροσαρμογής, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να εκτιναχθεί στις 8.500 ευρώ. Η δικηγόρος προχώρησε στη διαδικασία αντιρρήσεων που προβλέπει ο νόμος, οι οποίες απορρίφθηκαν από τον πάροχο. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας πλήρωσε μέχρι και το τελευταίο ευρώ το λογαριασμό, εκτός από τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αμφισβητώντας, στα δικαστήρια, την νομιμότητά της. Το δικαστήριο εξέδωσε την πρώτη προσωρινή διαταγή να μη κοπεί το ρεύμα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έως ότου υπάρξει δικαστική απόφαση.
Η δικηγόρος επισήμανε και τις μεγάλες ευθύνες ιδιωτών και πολιτείας που δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους πολίτες για το τι σημαίνει η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος. Οι πάροχοι επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Νοέμβριο του 2020, είπε η δικηγόρος.
Η δικηγόρος ανέφερε ότι στις 18 Μαΐου εκδικάζεται συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των παρόχων. Πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΗ καθημερινά γίνονται 500 αιτήσεις για διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.
voria.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο