Ενθουσιασμένη με τις εγκαταστάσεις στην Ορεστιάδα η αντιπροσωπεία της Βαλκανικής Ένωσης Πινγκ πονγκ

Αντιπροσωπεία της Βαλκανικής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (BTTU) επισκέφτηκε την Ορεστιάδα για επιθεώρηση μετά από την ανάθεση στην ακριτική πόλη του Βαλκανικού πρωταθλήματος νέων (Under 15 και Under 19) του 2023. Ο πρόεδρος της BTTU Mirsad Pajevic, ο γενικός γραμματέας Milorad Trpkovski και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ένωσης Dusan Stevanovic, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ Κώστα Παπαγεωργίου επόπτευσαν την Τρίτη 25/10 το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεγάλη διοργάνωση. Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, παρέστη και ο πρόεδρος της Φιλίας Ορεστιάδας Σόλων Μαυρίδης,ενώ η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Το σημαντικότερο είναι ότι οι εκπρόσωποι της BTTU έμειναν ενθουσιασμένοι με τις εγκαταστάσεις. Τόνισαν μάλιστα, ότι το ερχόμενο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων προσλαμβάνει και ιστορική διάσταση, διότι γίνεται στη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης, για την οποία πρωτοστάτησε η Ελλάδα με το 1ο Βαλκανικό Συνέδριο να πραγματοποιείται στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1963.

Η χτεσινή μέρα στην Ορεστιάδα αφιερώθηκε στις επαφές με την αντιπροσωπεία της BTTU, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί και την προπόνηση του τοπικού σωματείου Φιλία. Σε όλη τη διάρκεια των συνομιλιών και των επιθεωρήσεων ήταν μαζί και ο πρόεδρος του τοπικού ΓΣ Φιλία Σόλων Μαυρίδης, χωρίς τις ενέργειες και το νοιάξιμο του οποίου δεν θα είχε υποβληθεί καν η υποψηφιότητα.

Τα τρία κορυφαία στελέχη της Βαλκανικής Ένωσης είδαν τη σάλα και τους βοηθητικούς χώρος του μεγάλου γυμναστηρίου, ενώ επιθεώρησαν και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι. Βρέθηκαν και στο δημαρχείο Ορεστιάδας όπου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης υποδέχτηκε θερμά τους ανθρώπους της BTTU και της ΕΦΟΕπΑ και υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων.

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν σε πολύ καλό κλίμα η αντιπροσωπεία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της από το γυμναστήριο και τους υπόλοιπους χώρους, ενώ το ίδιο ευχαριστημένος έμεινε και ο Κώστας Παπαγεωργίου, που άλλωστε είχε ζήσει το «Νίκος Σαμαράς» και σε συνθήκες αγώνων την περασμένη άνοιξη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

Ο πρόεδρος της BTTU Mirsad Pajevic και τα υπόλοιπα στελέχη στάθηκαν στη σημασία να διεξάγεται στην Ελλάδα το Βαλκανικό πρωτάθλημα στη συμπλήρωση 60 ετών από τη γέννηση της Ένωσης. Τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να επιστρέφουν οι ιστορικοί αγώνες στη χώρα, η οποία πρωταγωνίστησε στη δημιουργία της BTTU και αφού συντόνισε τις επαφές με τις ομοσπονδίας άλλων βαλκανικών χωρών οργάνωσε και το ιδρυτικό Βαλκανικό Συνέδριο στις 13-14 Ιουλίου 1963 στην Αθήνα.

Πλέον, η ελληνική ομοσπονδία και η Βαλκανική Ένωση θα προχωρήσουν στη σύνταξη των εγγράφων με όλες τις λεπτομέρειες, που συζητήθηκαν στην Ορεστιάδα ώστε να υπογραφεί ακολούθως και το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη της Βαλκανικής Ένωσης για την ανάθεση αυτής της τόσο σημαντικής διοργάνωσης και διαβεβαίωσε την πρόθεση άριστης συνεργασίας. Ο Δήμος θα συνδράμει, πέρα από τη διάθεση του γηπέδου «Νίκος Σαμαράς» και οικονομικά σε ό,τι άλλο ζητηθεί, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της «Φιλίας Ορεστιάδας» για τις πολυετείς προσπάθειες τους για τη διάδοση του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπως επίσης και στον Πρόεδρο του ΕΦΟΕπ.Α για την στήριξη όλων αυτών των προσπαθειών στο Δήμο Ορεστιάδας. “Το διάστημα 21-25 Ιουνίου 2023 θα έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε στον όμορφο Δήμο μας περισσότερους από 300 αθλητές και συνοδούς” σημείωσε ο κ Μαυρίδης

Σε διάλειμμα των συζητήσεων ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ επισκέφτηκε τον τοπικό ΓΣ Φιλία, όπου εκτός από τον Σόλωνα Μαυρίδη είδε τον προπονητή Γκεόργκι Δασκάλοφ, τους αθλητές στην προπόνησή τους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του