Ένταση στην επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο ΠΓΝΑ

Φοιτητές και εργαζόμενοι ζήτησαν δημόσια δωρεάν υγεία και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο μηχάνημα PET/CT, που αποτελεί μία δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η κυρία Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον διοικητή του νοσοκομείο Βαγγέλη Ρούφο, ήρθε αντιμέτωπη με διαμαρτυρόμενους φοιτητές, γιατρούς και εργαζόμενους, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της δημόσιας, δωρεάν υγείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, ανοίγοντας τον δρόμο στους ιδιώτες με τα τελευταία νομοθετήματά της.

Από τους συγκεντρωμένους αναφέρθηκε ότι αντί να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, ενώ η αναφορά ότι η χώρα μας είχε μεγάλο αριθμό νεκρών λόγω covid, εξαιτίας χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενόχλησε την αναπληρώτρια  υπουργό, η οποία είπε πως «η διαχείριση της πανδημίας ήταν περίφημη, το τι θέλετε να βλέπετε εσείς, είναι μία άλλη ιστορία».

Η ένταση συνεχίστηκε με φοιτητές να κατηγορούν το Υπουργείο ότι επιτρέπει στους διοικητές των νοσοκομείων να απολύει συμβασιούχους εργαζόμενους ακόμη και πριν τη λήξη των συμβάσεών τους, όπως καταγγέλλεται ότι συμβαίνει και στο ΠΓΝΑ, με 139 εργαζόμενους, με τον κ. Ρούφο να σημειώνει πως δεν απολύθηκε κανείς και πως οι συμβάσεις τρέχουν κανονικά.

Τέλος, εργαζόμενη έθεσε το θέμα των μηχανημάτων που είναι ερείπια, όπως είπε, με την υπουργό να απαντά πως θα αντικατασταθούν μέσω ΕΣΠΑ.

σ.σ.: Η εικόνα από την κάμερα του e-evros.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του