Ένωση Επαγγελματιών Ορεστιάδας: Ζητά την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων στις σχολές του ΔΠΘ

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και τις διοικήσεις των δύο τοπικών τμημάτων 

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και στις διοικήσεις των δυο τμημάτων της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, απέστειλε η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνιών της περιοχής με αίτημα την ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.
Στην επιστολή τονίζεται ότι η ίδρυση ενός προπτυχιακού Αγγλόγλωσσου προγράμματος:
-Θα τονίσει την εξωστρέφεια του τμήματος και της σχολής γενικότερα με την έλευση ξένων φοιτητών από χώρες εντός/εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Θα ενδυναμώσει και θα τονώσει το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό αποτύπωμα της Ν. Ορεστιάδας.
· Θα τονώσει την επισκεψιμότητα και διαμονή στην πόλη φοιτητών από το εξωτερικό τονώνοντας τις οικονομίες κλίμακας της πόλης.
· Δυνητικά θα μπορέσουν να καλυφθούν οι απώλειες από την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.
· Θα δοθεί η δυνατότητα που παρέχει ο νόμος 4692/2020 στις συνεργασίες με αντίστοιχα τμήματα ξένων πανεπιστημίων.
· Θα αποκτήσει εκπαιδευτικό υπόβαθρο αντίστοιχο με τμήματα και σχολές άλλων ελληνικών πανεπιστημίων που ήδη έχουν ιδρύσει όπως της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κλπ.
· Θα καταστεί ισοδύναμο στην ακαδημαϊκή γεωγραφία της ευρύτερης περιοχής της Θράκης όπου λειτουργούν ήδη ξενόγλωσσα τμήματα όπως στο Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης, στο Πανεπιστήμιο της Στάρα Ζαγόρα και στο Πανεπιστήμιο.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Τσιομπανιδης τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι γίνεται προσπάθεια μέσω διαφόρων προτάσεων και ιδεών να καλυφθεί το κενό που δημιουργεί το έλλειμα φοιτητών στην περιοχή λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Η ένταξη στην κοινωνία του φοιτητικού τουρισμού θα την τονώσει ακόμη περίστερο ενώ όπως είπε για την λειτουργία των τμημάτων αυτών οι υπάρχουσες υποδομές είναι αρκετές. Στις επόμενες επαφές του ΔΣ περιλαμβάνονται συναντήσεις με τους βουλευτές των κομμάτων όπου θα τους ζητηθεί η συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο