Ενώνουν δυνάμεις οι επαγγελματίες της εστίασης στον Έβρο

Της Κικής Ηπειρώτου

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν μαζί για την επίλυση προβλημάτων και τη διεκδίκηση ικανοποίησης κοινών τους αιτημάτων οι επαγγελματίες της εστίασης στον Έβρο. Η πρωτοβουλία της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς και να «αγκαλιάζει» σχεδόν όλο τον νομό μας.

Ο κλάδος της εστίασης, σε άλλες περιοχές του Έβρου περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, είναι ένας από τους πιο αναπτυγμένους τα τελευταία χρόνια, με πολλές θέσεις εργασίας, κυρίως για νέους ανθρώπους. Τους τελευταίους μήνες, η νέα διοίκηση στην Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, έχει δώσει μία νέα ώθηση στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και κατ’ επέκταση επηρεάζουν την τοπική αγορά και κοινωνία.

Πριν λίγες ημέρες, συγκριμένα στις 29 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης είχε συνάντηση με τους επαγγελματίες του Δήμου Σουφλίου, όπου ενημέρωσε και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον κλάδο. Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν η δημιουργία παραρτήματος της Ένωσης στον Δήμο Σουφλίου, που θα περιλαμβάνει και τους επαγγελματίες του Τυχερού, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρωτοβουλία για τις επιχειρήσεις Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Όπως είπε στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Γεωργιάδης, είναι προς όφελος του κλάδου να «μεγαλώνει» η προσπάθεια αυτή και να περιλαμβάνει όλο και περισσότερους επαγγελματίες, αποκτώντας ακόμη δυνατότερη φωνή.

Τα νέα παραρτήματα θα είναι ανεξάρτητα οικονομικά και θα διοικούνται από τριμελές ΔΣ. Οι αποφάσεις, ωστόσο, θα είναι κοινές και εκπρόσωποι των παραρτημάτων θα μπορούν να συμμετέχουν στα ΔΣ της Ένωσης. Άλλωστε, όπως καταθέτει ο κ. Γεωργιάδης, τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά.

Χαρακτηριστικά, ένα θέμα που αφορά όλο τον νομό και δίνεται ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα από την Ένωση, είναι αυτό της προσβασιμότητας των πολιτών και τα εμπόδια που κάποιες φορές δημιουργούν ορισμένα καταστήματα. «Είναι γεγονός πως έχουμε πρόβλημα με τον κόσμο… δεν μας βλέπει θετικά, ως κλάδο, σε κάποια θέματα, όπως αυτό της προσβασιμότητας.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να δοθούν λύσεις και να γίνουν κάποιες αλλαγές, για το καλό όλων. Σε περίπου δύο εβδομάδες πιστεύουμε πως θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για αυτές τις αλλαγές που εκτιμούμε πως θα λύσουν πολλά προβλήματα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο