Ενημερωτική εκδήλωση  «Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις Γυναικοκτονίες»

Σήμερα στην Αλεξανδρούπολη από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου. Μουσική συναυλία με παρουσίαση για το «Το τραγούδι των χαμένων γυναικών»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις.
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 19:30
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
«Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις Γυναικοκτονίες»
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο Θυγατέρες της Πηνελόπης – Τμήμα Ευρυδίκη D427 και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις Γυναικοκτονίες».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμμετέχουν: Κατερίνα Καλεντερίδου, Δημοσιογράφος και Διευθύντρια της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, Σταύρος Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και Εκπαιδευτικός ΕΑΕ, Δημήτρης Σταματάκης, Δημοσιογράφος και Ανταποκριτής της ΕΡΤ και Θανάσης Τσολάκης, Δημοσιογράφος στην ALFA Τηλεόραση και στο Reportal.gr. Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η Στέλλα Καραμήτρου, Πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικός Πολιτισμός του ΕΑΠ.

Μουσική συναυλία με παρουσίαση για το «Το τραγούδι των χαμένων γυναικών»

Μετά το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τους EN ART (Μαρία Κηπουρού, Κωνσταντίνος Κάλλιας) όπου θα παρουσιαστεί το νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Κάλλια «Το τραγούδι των χαμένων γυναικών», σε στίχους Παναγιώτη Κεβόπουλου και θα γίνει η πρώτη προβολή του videoclip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία Αλέξη Καδόγλου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης θα εκτίθεται η Έκθεση του κόμικ «Ισότητα» από τον Νίκο Καμπασελέ.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να φωτίσουμε ορισμένες από τις πτυχές του εν λόγω κοινωνικού φαινομένου.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 19:00
Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης
«Η έμφυλη βία στο ρεμπέτικο τραγούδι»
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Μ. Αλεξανδρούπολης (παραπλεύρως Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη βία στο ρεμπέτικο τραγούδι», με κεντρική ομιλήτρια την μουσικό Ελένη Φανιουδάκη.
Πριν την κεντρική ομιλία, θα τοποθετηθούν για το κοινωνικό ζήτημα της έμφυλης βίας και την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η κα Παναγιώτα Παρδαλίδου – Δουλάμη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και η κα Σωτηρία Ιωαννίδου – Στόγιου, Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Μετά το πέρας της ομιλίας, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης” (ΑΜΠΧΑ).
Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να φωτίσουμε ορισμένες από τις πτυχές του εν λόγω κοινωνικού φαινομένου.
Η είσοδος είναι δωρεάν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο