Ενδιαφέροντα ευρήματα στον δρόμο Μαρωνείας-Δικέλλων

Ξεκινούν οι εργασίες στη Μαξιμιανούπολη

Στα νέα ευρήματα στο δρομο Μαρώνειας-Δικέλλων αναφέρθηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα, στο περιθώριο της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Mιλώντας για ευρήματα, η κ. Καραδήμα έκανε λόγο για «πολύ ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα που σχετίζονται και με το θέατρο, και με το κέντρο της πόλης, την κύρια δραστηριότητα δηλαδή που είχαν οι κάτοικοι μεταξύ του Ιερού Διονύσου και του Θεάτρου», παραπέμποντας ωστόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού για την τελική απόφαση ανάδειξής τους. Όπως εκτίμησε η κ. Καραδήμα κάποια από τα λιγότερο σημαντικά αντιμετωπιστούν με κατάχωση και κάποια θα διατηρηθούν επισκέψιμα και θα γίνει μια μελέτη ανάδειξής τους.
Τέλος από τις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο της Μαξιμιανούπολης. «Εδώ και λίγο καιρό προετοιμάζουμε το εργοτάξιο μας και από τη νέα χρονιά θα αρχίσουν οι συντηρήσεις, οι στερεώσεις στο μνημείο αυτό, με στόχο να γίνει επισκέψιμο και να μπορέσουμε πραγματικά να το αναδείξουμε όπως του αξίζει» αποκάλυψε η κ. Καραδήμα.
paratiritis-news.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο