room-to-grow-bnner

Ένας γιατρός για 600 αστυνομικούς στον Έβρο! 

Τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου για το προσωπικό της ΕΛΑΣ ζητούν οι Αστυνομικοί  
Λόγω της διαρκούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως αναφέρει η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης  

Τη δημιουργία ενός Υγειονομικού Περιφερειακού Ιατρείου που θα επιφορτιστεί μόνο με την εξέταση και την περίθαλψη των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων που υπηρετούν στον Έβρο ζητά η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. 

Στις τάξεις των Αστυνομικών επικρατεί μεγάλη ανησυχία, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά αυξάνονται και για τους 600 αστυνομικούς της περιοχής αντιστοιχεί μόλις ένας  Στρατιωτικός Ιατρός του 216 ΚΙΧΝΕ που βρίσκεται στην πόλη μας, ο οποίος έχει ταυτόχρονα και την φροντίδα του  προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 

Η επιστολή 

«Κ. Υπουργέ, Κ. Αρχηγέ  

Η χώρα μας περνά μια δύσκολη κατάσταση με την έξαρση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας από αυτή την απειλή αλλά και να επηρεαστεί από το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού. Η Διεύθυνση μας το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται μεγάλο πλήγμα καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται ,με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι μας να πέφτουν θύματα της νόσου, με ότι αυτό συνεπάγετε τόσο για τους ιδίους και τις οικογένειες τους όσο και για την ιδία την υπηρεσία. 

Αυτό όμως που μας έχει σοκάρει είναι ότι σε μια Διεύθυνση  όπου υπηρετούν οργανικά γύρω στους εξακοσίους Αστυνομικούς , εκατόν τριάντα πέντε νέοι συνοριοφύλακες και πολλοί ακόμα αποσπασμένοι ως ενισχυτικές δυνάμεις, οι συνάδελφοι μας στερούνται παντελώς ενός σύγχρονου Υπηρεσιακού Περιφερειακού  Ιατρείου.  

Η σοβαρότητα της κατάστασης μας δείχνει ότι οι συνάδελφοι μας βρίσκονται μόνοι τους ξεχασμένοι χωρίς καμία υγειονομική υπηρεσία, καμία  μέριμνα καμία άμεση και ιατρική εξέταση από αρμόδιο Ιατρικό προσωπικό του Σώματος. Το ρόλο της περίθαλψης και παρακολούθησης, όλο αυτό τον καιρό αλλά και ιδιαίτερα τώρα  στην περίοδο έξαρσης  της πανδημίας, αυτών των μεγάλο αριθμό συναδέλφων έχει αναλάβει ένας Στρατιωτικός Ιατρός του 216 ΚΙΧΝΕ που βρίσκεται στην πόλη μας, ο οποίος έχει ταυτόχρονα και την φροντίδα του  προσωπικού Ε.Δ. Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η έξαρση   στις υπηρεσίες μας ήταν θέμα χρόνου καθώς από την αρχή δεν υπήρχε μια άμεση και απευθείας αντιμετώπιση των κρουσμάτων λόγο της δυσχέρειας για άμεση επαφή με Ιατρό της υπηρεσίας μας αλλά και σωστή καθοδήγηση για το πρωτόκολλο  που έπρεπε να ακολουθηθεί. Είμαστε  μια από τις μεγαλύτερες Διευθύνσεις της χώρας μας  και απαιτείται να ιδρυθεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ ένα σύγχρονο Υπηρεσιακό Περιφερειακό Ιατρείο που θα επιφορτιστεί με την υγειονομική υποστήριξη του προσωπικού της. Μην ξεχνάμε ότι ο η Διεύθυνση μας έχοντας αναλάβει να φέρει σε πέρας το τεράστιο βάρος της  φύλαξης των συνόρων μας  θα απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό Αστυνομικών στα σύνορα είτε μόνιμους είτε ως ενισχυτικές δυνάμεις. 

Θεωρούμαι ότι οι συνάδελφοι μας δικαιούνται να έχουν μια αξιοπρεπή μεταχείριση σε έναν ιδιαίτερο τομέα όπως είναι αυτός της Υγειονομικής περίθαλψης από το Σώμα. Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης έχουμε την διάθεση να  καταβάλουμε κάθε προσπάθεια αλλά και να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε  προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του στόχου. Οι συνάδελφοι μας το αξίζουν». 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο