Εμβόλιο – Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα τον Ιούνιο για τους άνω των 18

Πότε θα μπορούν να επιλέξουν εμβόλιο οι ηλικίες 30 – 44

Μέσα στον Ιούνιο πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για τους άνω των 18 ετών, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την Παρασκευή.

Όπως εξήγησε, η  πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εντός Ιουνίου προκειμένου οι άνω των 18 ετών να εμβολιαστούν μέσα στους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο. Σχολιάζοντας την Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στο Mega τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετέχουν και το «ευχαριστώ» είναι λίγο.

«Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές», είπε και συμπλήρωσε πως «βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται, παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Πότε θα μπορούν να επιλέξουν εμβόλιο οι ηλικίες 30 – 44

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ραντεβού για εμβολιασμό των 30 – 44 με όλα τα εμβόλια,  ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μία είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού». «Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40-44 ετών» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέας δόσης, τρίτης, για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων. (ethnos.gr)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο