Εμβόλιο AstraZeneca: Στοπ για τους κάτω των 60 – Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση

H επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται μόνο σε ηλικίες άνω των 60 ετών

Επίσημη σύσταση να μην πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZenenca για άτομα κάτω των 60 ετών, κάνει η επιτροπή Εμβολιασμών, όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης. Ωστόσο, υπογράμμισε πως για τα άτομα που έχουν ήδη κάνει την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca, υπάρχει σύσταση να γίνει με το ίδιο σκεύασμα η 2η δόση.

Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως όσοι πολίτες έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα πρέπει κανονικά να κάνουν και τη δεύτερη. Ωστόσο, όσοι έχουν ιστορικό θρομβώσεων θα πρέπει να επιλέξουν εμβόλιο κάποιας άλλης εταιρείας.

Από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως οι κάτω των 60 ετών και είχαν κλείσει ραντεβού για την 1η δόση, θα λάβουν μήνυμα ώστε να αλλάξουν εμβόλιο εάν το επιθυμούν.

Εμβόλια: Ανοίγει στις 16 Ιουνίου η πλατφόρμα για τους 18 – 24

Η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μπορεί να εμβολιαστεί με τα τρία σκευάσματα: της Johnson & Johnson που είχε ήδη ανοίξει και πλέον και με αυτά της Pfizer/BioNTech και Moderna.

ETHNOS.GR

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο