Εμβολιασμένο το 95% των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θράκης

Σε αναστολή 9 άτομα: «Πιστεύω πως θα πείσουμε και αυτούς» λέει ο αντιπρόεδρος του σωματείου

Δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις διακομιδές

Της Κικής Ηπειρώτου

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα καταγράφει το ΕΚΑΒ Θράκης, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς του προσωπικού του κατά του κορωνοϊού. Από τους περίπου 150 εργαζόμενους, μόλις 9 άτομα τίθενται σε αναστολή εργασίας, με τους εμβολιασμένους συναδέλφους τους να θεωρούν πως στο τέλος θα πείσουν και αυτούς να εμβολιαστούν!

Η συγκεκριμένη, τόσο νευραλγική υπηρεσία αντιμετωπίζει τοπικά και πανελλαδικά, όπως είναι γνωστό, προβλήματα ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της Θράκης ανταποκρίθηκαν και εμβολιάστηκαν μαζικά, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα στις διακομιδές και κενά στις βάρδιες και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θράκης Νικηφόρος Κανοτζιάν σημείωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ στη Θράκη ξεπερνά το 95%.

«Είμαστε από τα λίγα σωματεία, πανελλαδικά, που έχουμε καταφέρει αυτό το ποσοστό. Μόλις 9 συνάδελφοί μας είναι σε αναστολή, αν και πιστεύουμε πως σύντομα θα καταφέρουμε να πείσουμε και εκείνους για να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν κοντά μας».

Σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστου Αγγελίδη, δεν έχουν εμβολιαστεί 1.245 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σε σύνολο 4.000, δηλαδή περίπου το 1/3.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομο Δεβελογλου, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη που δεν εμβολιάστηκαν και μπαίνουν σε αναστολή εργασίας είναι 75 σε σύνολο 460, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία οι ανεμβολίαστοι είναι 100 σε σύνολο 690. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κρούει των κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως λέει θα μειωθούν τα ασθενοφόρα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης καθώς από τα 23 θα βγαίνουν 3-4 ασθενοφόρα λιγότερα. Όπως αναφέρει, αν κάποιοι εργαζόμενοι ήταν στην ίδια βάρδια, βάση του προγράμματος, ο αριθμός των ασθενοφόρων που θα λείψουν μπορεί να αυξηθεί σε 5-6. Ο

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 1η Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ  Γιώργος Μαθιόπουλος ζήτησε χρόνο για να πειστούν και οι υπόλοιποι διασώστες του ΕΚΑΒ.

«Εμείς επιμένουμε ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστές να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοι και εμβολιαστήκαμε. Όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Δεν θα πρέπει να βγουν σε αναστολή εργασίας κάποιοι συνάδελφοι γιατί έχουν οικογένειες, αλλά και γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα» τόνισε.

«Παλεύουμε κάθε μέρα να πείσουμε τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν. Άρα πρέπει να δοθούν ακόμα λίγες μέρες να τους πείσουμε. Να μην τεθεί σε ισχύ η αναστολή. Λίγες μέρες ακόμα για να πείσουμε τους διασώστες. Θα τους πείσουμε. Είναι πολύ σκληρό μέτρο η αναστολή εργασίας» συμπλήρωσε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο