ΕΜΘ: “Συμπληρώνουμε μαζί​​ τον καμβά της ιστορίας​​ των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης”

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ μας προσκαλεί να συμπληρώσουμε μαζί​​ τον καμβά της ιστορίας​​ των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης​​ από το 1890 μέχρι και το 2020,αλλά και ολόκληρης της Θράκης, στο πλαίσιο​​ εορτασμού των 100 χρόνων​​ από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η δημιουργική γραφή, η εξιστόρηση από μνήμες και συναισθήματα, ας γίνουν το δικό μας μέσο επικοινωνίας και διάδρασης.

  • Διάλεξε ένα πρόσωπο που απεικονίζεται σε μια φωτογραφία από το αρχείο του ΕΜΘ, φαντάσου ότι είσαι αυτό το προσωπο και αφηγήσου μια στιγμή από τη ζωή του.
  • Ανέβασε μια δική σου φωτογραφία και διηγήσου την ιστορία της.
  • Σύνδεσε τη δική σου φωτογραφία με μια φωτογραφία του μουσείου που επέλεξες και δημιούργησε μια ιστορία με πρωταγωνιστές εσένα και το πρόσωπο της άλλης φωτογραφίας.

Η δράση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση​​ «ΘΡΑΚΗ 19ος-20ος αιώνας. Ένα φωτογραφικό​​ ψηφιδωτό»​​ και υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο