Έκταση – «κλειδί» πίσω από την εφορία διεκδικεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Μετά από παράπονα περιοίκων για δυσκολία και έλλειψη ασφάλειας κατά την πρόσβαση από την οδό Ηροδότου προς την πεζογέφυρα του ρέματος Βανικιώτη

Άμεση η ανάγκη περιφύλαξης του χώρου σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Η. Δαστερίδη

της Κικής Ηπειρώτου 4 φωτος γεφυρα

Μία έκταση – «κλειδί» πίσω από την εφορία Αλεξανδρούπολης διεκδικεί ο Δήμος από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, προκειμένου να τη διαμορφώσει και να την αξιοποιήσει καταλλήλως, μετατρέποντάς τη από μία προβληματική, μη ασφαλή και ενίοτε εστία μόλυνσης περιοχή σε κοινόχρηστο χώρο προς όφελος των δημοτών.

 

Το αίτημα του Δήμου προς την ΕΤΑΔ έλαβε την ομόφωνη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως αναφέρθηκε, μετά από προφορική εντολή του Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Ηλία Δαστερίδη ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας για την παραχώρηση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ακινήτου ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αλεξανδρούπολης, με σκοπό τη διαμόρφωση και αξιοποίησή του, προς εκπλήρωση του χαρακτηρισμού του ως Κοινόχρηστος Χώρος της πόλης. Ο ίδιος έγινε αποδέκτης παραπόνων των περίοικων για δυσκολία και έλλειψη ασφάλειας κατά την πρόσβαση από την οδό Ηροδότου προς την πεζογέφυρα του ρέματος Βανικιώτη, μέσω του προς παραχώρηση ακινήτου, καθώς και για οχλήσεις από την περιοδική κατάληψή του από διερχόμενα οχήματα, με αποτέλεσμα να καθίσταται εστία μόλυνσης της περιοχής.

Η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί τμήμα του ΑΒΚ 1237 οικοπέδου, έκτασης 332.46τμ, επί της οδού Ηροδότου, το οποίο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη Πολεοδομική μελέτη της Αλεξανδρούπολης, χαρακτηρίζεται ως Κοινόχρηστος Χώρος. Εξάλλου, η νομοθεσία προβλέπει πως η ΕΤΑΔ μπορεί να παραχωρεί τη χρήση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου σε ΟΤΑ, άνευ ανταλλάγματος για την εκπλήρωση εν γένει κοινωφελών δραστηριοτήτων και λειτουργιών. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Δαστερίδη, η ανάγκη περιφύλαξης και ασφάλειας του χώρου είναι άμεση.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο