Εκπτωση από ΕΛΠΕ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Με έκπτωση που αποφάσισε να προσφέρει η HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) στο παρά πέντε της έναρξης της χειμερινής σεζόν, το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε και πάλι φθηνότερο από το φυσικό αέριο

 

Με έκπτωση που αποφάσισε να προσφέρει η HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) στο παρά πέντε της έναρξης της χειμερινής σεζόν, το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε και πάλι φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Οι εταιρείες εμπορίας άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους τους αργά χθες το βράδυ, όταν ενημερώθηκαν από τα ΕΛΠΕ ότι τους προσφέρει έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έως και τα τέλη Οκτωβρίου, 6 λεπτά το λίτρο ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ. Ετσι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα έκανε «πρεμιέρα» στην τιμή του 1,44-1,46 ευρώ το λίτρο, τελικά, και μετά την έκπτωση των ΕΛΠΕ, θα βγει με τιμή 1,36-1,37 ευρώ το λίτρο και θα διαμορφωθεί οριακά χαμηλότερα από την τιμή του φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών και αρκετά χαμηλότερα για τους καταναλωτές που θα λάβουν και την επιδότηση βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του έτερου διυλιστηρίου, της Μotor Oil, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να μην ακολουθήσει την κίνηση των ΕΛΠΕ, και αυτό γιατί τα περιθώρια κέρδους πρατηρίων και εταιρειών εμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ μικρά, με αποτέλεσμα να χάσει σοβαρά μερίδια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα ΕΛΠΕ κράτησαν χαμηλούς τόνους και δεν προέβησαν σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την παροχή της έκπτωσης. Η τιμή του φυσικού αερίου μετά και την έκπτωση της ΔΕΠΑ (90 ευρώ η μεγαβατώρα) διαμορφώνεται στο 1,10 ευρώ η θερμική μεγαβατώρα και πριν από την έκπτωση των ΕΛΠΕ ήταν κατά περίπου 18% φθηνότερη από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του