Εκλογές 2023: Γιατί τα τελικά αποτελέσματα θα έρθουν πιο γρήγορα από ποτέ

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη μέχρι τις 9 το βράδυ ουσιαστικά θα ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Να διευκρινίσω ότι το σύστημα δουλεύει με το ίντερνετ και επίσης να διευκρινίσω ότι άσχετα από το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα συνεχίζονται οι δύο παλιές διαδικασίες. Η μία είναι ότι μέσω των δήμων στις Περιφέρειες και η Περιφέρεια στο υπουργείο Εσωτερικών, άρα είναι η δεύτερη επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Η οριστική ανακήρυξη και το αποτέλεσμα θα είναι μέσω των Πρωτοδικείων όπου το αντίγραφο του χειρόγραφου που παίρνω δικαστικός αντιπρόσωπος πηγαίνει και κατατίθεται στα Πρωτοδικεία ανά την Ελλάδα. Το οριστικό και επίσημο αποτέλεσμα βγαίνει από το Πρωτοδικείο, όχι από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 9.810.040, εκ των οποίων 4.760.042 άνδρες και 5.049.998 γυναίκες.

Οι ετεροδημότες που έκαναν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τις 115 χιλιάδες.

Ο κ. Σταυριανουδάκης διευκρίνισε ότι έχουν προκύψει και άλλοι 31. 250, που θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις επόμενες εκλογές εφόσον γίνουν στις αρχές Ιουλίου. Αυτό το λέω γιατί έχει μπει στη συζήτηση των κομμάτων το τι θα κάνουμε με τους νέους που ειδικά θα πάνε να εργαστούν τον Ιούλιο μήνα»

«Ενημερώναμε ότι όσοι επιθυμούσαν τουλάχιστον στις δεύτερες εκλογές να μπορούν μέχρι 30 Απριλίου ηλεκτρονικά να ζητήσουν να ψηφίσουν ως εργαζόμενοι σε κάποιο νησί, εφόσον βέβαια στον χώρο εργασίας τους δημιουργούνται τμήματα τουλάχιστον 40 ατόμων», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του