Έκκληση Ερντογάν να γυρίσουν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης

Τι γράφει ο τουρκικός τύπος, μετά το δείπνο του τούρκου προέδρου με τους θρησκευτικούς ηγέτες

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, στο δείπνο ιφτάρ που παρέθεσε προς θρησκευτικούς ηγέτες την Τετάρτη 5 Μαΐου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσκάλεσε τους Έλληνες, που «εγκατέλειψαν» (sic) την Τουρκία τις προηγούμενες δεκαετίες να επιστρέψουν στον τόπο τους.
Σήμερα, Παρασκευή, το σύνολο σχεδόν των τουρκικών εφημερίδων προβάλλουν το πολύ καλό, οικείο και ζεστό κλίμα που υπήρξε στο ιφτάρ με τους ηγέτες των άλλων θρησκειών στην Τουρκία, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος ηγέτης «αγκάλιασε» τις μειονότητες.

Στο δείπνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο πρόεδρο, και δι᾽ αυτού προς όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι και για την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί.

Μάλιστα, ευχήθηκε ο Πανάγαθος και Ελεήμων Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της πανδημίας, και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων Κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Ευχαρίστησε δε τον Ταγίπ Ερντογάν για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας, με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Προ του δείπνου, ο Παναγιώτατος και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος είχαν ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο