Εκδήλωση για τις “Οικογενειακές Επιχειρήσεις στη Νέα Εποχή”

Από το Επιμελητήριο Έβρου, με καλεσμένη την καταξιωμένη σύμβουλο επιχειρήσεων και συγγραφέα κα Μαρίκα Λάμπρου

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 19:00, η διαδικτυακή σειρά «Ματιά στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον» του Επιμελητηρίου Έβρου εστιάζει στις οικογενειακές επιχειρήσεις, με καλεσμένη την καταξιωμένη σύμβουλο επιχειρήσεων και συγγραφέα κα Μαρίκα Λάμπρου. Στο επεισόδιο συμμετέχει η κα Μαρίνα Δουλάμη μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου.

Η οικογενειακή επιχείρηση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και της Ευρώπης. Δεδομένα από έρευνες έδειξαν ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις της Ευρώπης υπήρξαν ιδιαίτερα ανθεκτικές κατά την περίοδο της πανδημίας (COVID-19), σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Μερικά από τα δημοφιλέστερα ερωτήματα αναφορικά με την φύση των οικογενειακών επιχειρήσεων είναι αν η οικογένεια και η επιχείρηση μπορούν να συνυπάρξουν, αν ενισχύει ή περιορίζει η οικογένεια την επιχειρηματικότητα και αν δένει ή διαλύει η επιχειρηματικότητα την οικογένεια.

Σε αυτό το επεισόδιο η Μαρίκα Λάμπρου, καταξιωμένη επαγγελματίας στον χώρο των επιχειρήσεων και συγγραφέας, συζητά με την Μαρίνα Δουλάμη Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου, με σκοπό να απαντηθούν κομβικά ερωτήματα για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και να αναγνωριστούν οι σύγχρονες πρακτικές που μπορούν να καταστήσουν ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές.

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, μέλος ΔΣ στις εταιρείες ΔΕΠΑ, Entersoft και Focus Bari και συγγραφέας του βιβλίου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στην νέα εποχή». H Μαρίνα Δουλάμη γεννηθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Ειναι Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη απο το 2003 και τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με την διάκριση του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα το 2014. Δραστηριοποιειται στο ελεύθερο επάγγελμα των επιχειρήσεων από το 1997. Από το 2017 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εβρου, αντιπρόεδρος στο τμήμα υπηρεσιών και εκπροσωπει το Επιμελητήριο Έβρου στο Εθνικό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών ΕΕΔΕΓΕ

H συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους δύο τρόπους για να παρακολουθήσετε:

Μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Έβρου στο Facebook:

https://www.facebook.com/evroschamber

Μέσω ZOOM στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://bit.ly/Family-Biz

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο